EDULLINEN ULKOLOUNAS LEIKKIPUISTOSSA

Ulkolounas
Ulkolounas
TiiPii

Kaipaatko arkeesi jotain tavallisuudesta poikkeavaa? Lähde ulkolounaalle.

Ulkolounas leikkipuistossa

/\ Ota kotoa mukaan joku alusta ja vesipullo.

/\ Käy kaupassa. Osta nuudeleita, salaattia ja mehua.

/\ Kipaise kahvilasta kuppi tai kaksi kuumaa vettä.

/\ Mene leikkipuistoon syömään. 

/\ Nauti ruokalevosta, raikkaasta ilmasta ja leikkipuiston välineistöstä.

Ulkolounas riippukeinussa
Ulkolounas leikkipuistossa
Ulkolounas leikkipuistossa

Eräänä sateisena päivänä kun edes aurinko ei oikein jaksanut paistaa, päätin ottaa itse itselleni asettaman haasteen ulkolounaasta vastaan. Lisähaasteena tehtävään oli 10 euron budjetti ja Kouvolan keskusta.

Yleensä kävelen suoraan Picniciin ja ostan patongin ja tuorepuuron tai haen Papulaarista kaupungin parasta kahvia mukaan. Tällä kertaa päätin kuitenkin leikkiä retkeilijää ja tuorepuuron sijasta ostin kaksi kuppia kuumaa vettä, ja hain meille kaupasta salaattia, nuudeleita ja mehua.

Suuntasimme Pisaran kanssa uuteen leikkipuistoon keskustaan, sillä arvelin, että saamme olla aika rauhassa, koska äskettäin oli satanut. Pidän raikkaasta ilmasta sateen jälkeen ja olen saanut kehitettyä päivittäisestä ulkoilusta miltei pakkomielteen itselleni. On pakko saada raitista ilmaa.

Ulkolounaalla leikkipuistossa
Ulkolounaalla leikkipuistossa
Leikkipuiston kiipeilyteline

Ensin ajattelin, että olisimme menneet johonkin lähimetsään eväsretkelle, mutta koska olin jo keskustassa niin nääntynyt ja Pisara alkoi vihjailla halustaan pomppia trampoliinilla niin päätin, että suuntaamme sittenkin uuteen leikkipuistoon.

Ruokailun jälkeen lepäilimme verkkokeinussa ja pompimme trampoliinilla. Seinät, jotka olivat aiemmin aamulla kaatuneet pääni sisällä kumoon, alkoivat hiljalleen nousta taas uudelleen ylös. Aivot saivat kai happea ja verensokeri nousi ylöspäin.

Olen siitä ärsyttävä tyyppi, että jätän tasan tarkkaan tiskit tiskaamatta ja roskat lattialle, jos koen, että on pakko päästä ulos. Ajattelen, että minulla on koko loppuelämä aikaa siivota, muttei koko loppupäivää aikaa olla ulkona.

Leikkipuiston pallon päällä seisomassa
Mäenpäällä istumassa leikkipuistossa
Leikkipuiston pallot

Aina ei tarvita superfoodeja tai ravintolaruokaa, vaan joskus ilo voi löytyä ihan arkisista asioista ja raittiista ilmasta. Kävelykadun uudistus ja keskustan uudet leikkipaikat on herättäneet ainakin meissä paljon iloa. Taaperon pitää aina päästä kuumailmapallon kyytiin kävelykadulla ja tällä viikolla hän on pyytänyt ainakin seitsemän kertaa, että mennään trampoliinipuistoon.

Ja minä huomaan kaikki muodot ja värit, enkä voi hillitä itseäni vaan on pakko mennä roikkumaan kiipeilytelineeseen ja kiikkumaan verkkokeinuun.

Leikkipuiston muodot
Leikkipuiston graafiset muodot

Toisten mielestä Kouvolan keskustassa ei ole mitään, mutta meille siellä on aika paljon kaikkea: kahvilat, ravintolat, kirpputorit, uusi leikkipuisto, muutamat pienet kivijalkamyymälät ja tietenkin luontaistuotekauppa.

Onneksi keskustaa kehitetään koko ajan ja toivonkin, että sen elinvoimaisuus lisääntyy ja jatkuu. Minusta on myös haukata kauppojen ja kahviloiden välillä ulkoilmaa, eikä kulkea sisätiloissa koko ajan. 

Lapsi leikkipuistossa
Leikkipuiston välineet

Suosittelen ulkolounasta leikkipuistossa. Se on tavallisuudesta poikkeavaa ja silti niin tavallista. Ja jännittävää ainakin taaperon mielestä. Sade tuo mukanaan raikkaan ilman ja oikeanlaisilla välineillä ulkoilu onnistuu silloinkin. 

Taidamme ottaa uusinnan ainakin vielä toisen kerran tänä syksynä <3