Vahva nainen ärsyttää aina jotakuta

TiiPii

On aina ollut suuntia, joihin haluan mennä. Olen valinnut risteyksissä reittejä, jotka eivät ole olleet niitä tavallisimpia. 

Ei ole ollut äitiä, joka olisi sanonnut, että on vääriä teitä. On vain ollut äiti, joka on muistuttanut moraalista, opettanut käytöstapoja ja kertonut, että aurinko ei koskaan kuole. On ollut äiti, joka on huomioinnut vahvat alueet ja opettanut valitsemaan itse.

Jossain vaiheessa sitä kuitenkin väistämättä huomaa, että on ihmisiä ja ympäristöjä, joissa tiedetään paremmin mikä kenellekin on hyväksi. On olemassa jyrkkiä ajatuksia siitä kuinka tätä elämää kuuluisi elää. Niitä ajatuksia elää ihmisissä. Ja ne ihmiset majailevat baareissa, puistoissa, ravintoloissa ja ruokapöydissä.

Ensin ajatukset ohittaa olankohauksella. Miettii itsekseen jopa yllättyneenä, että miten oman elämänpolun valinnat voivat kaivella jonkun puolitutun päätä ja aiheuttaa ärtymystä. Joskus jutut ohittaa nauraen. Toisinaan yrittää avata keskustelua onnistumatta siinä. Joidenkin ihmisten otsassa lukee: "En koskaan muuta mieltäni".

On turha kuluttaa energiaansa pinttyneisiin tahroihin.

On naisia, jotka haluavat enemmän. On naisia, joilla on intohimoja. On naisia, jotka haluavat olla juuri sellaisia kuin ovat huolimatta siitä, etteivät he sovi sata vuotta vanhoihin käsityksiin siitä kuinka tätä elämää kuuluisi elää.

Ja ne naiset kaivelevat aina jonkun hikistä päätä.

Vahvat naiset ärsyttävät aina jotakuta.

TiiPii

Ja kyllä vaan julistin juuri itseni vahvaksi naiseksi, sillä ihminen on juuri sitä mitä ajattelee olevansa. Tiedän, että on olemassa ihmisiä, jotka eivät koskaan näe herkkää ihmistä vahvana, mutta silti epäilen, että salaa he tietävät. Vahvuus ei ole vain sosiaalisuutta ja kovaäänisyyttä. Vahvuus asuu hyvässä sydämessä ja avoimessa katseessa.

Vahvuus on juuri sitä, että pystyy elämään tyytyväisenä omannäköistä elämäänsä. Vahvuus on sitä, että kun joku kaivelee, antaa mahdollisuuden muutokselle. Vahvuus on sitä, että osaa punnita asioita monelta kantilta. Se on uskallusta kääntyä pois, kun tilanne niin vaatii. Vahvuus on olla nousematta barrikadeille silloin, kun siihen ei ole todellista tarvetta. Mutta jos on pakko, on vahva ihminen valmis nousemaan ylös ja ottamaan osumat mädistä omenoista. Vahvuus on sitä, että seisoo sanojensa takana ja uskaltaa myöntää olevansa väärässä, mutta puolustaa kantaansa tietäessään olevansa oikeassa.

Vahva ihminen tietää, etteivät hänen saavutuksensa mittaa ihmisarvoa.

Vahva ihminen on valmis juoksemaan intohimojensa perässä ja katsomaan useisiin suuntiin saadakseen haluamansa.

Vahvuus on sitä, että päättää olla kiva, kiltti ja rohkea, koska tietää, että niin on parasta omalle sydämelle ja ympäristölle. Se on omien voimavarojensa tunnistamista. Ja sitä, että tietää koska tahansa pystyvänsä hyppäämään laskuvarjohypyn, vaikka jotkut ihmisistä huudahtaisivat pientä epäuskoa äänessään asiasta kuullessaan: "Ai X vai?"

Vahva ihminen tietää, että muiden ennakkoluulot eivät määritä häntä, eikä hänen tarvitse todistaa olevansa yhtään mitään. Ja kaikkeista vahvimmat naiset vaan ovat.

He elävät pohjolassa ja auringon alla. Meitä on kaikkialla!

P.S. Kuvissa vahvoja naisia

Lue myös edellisiä postauksiani:

Irti kielteisyydestä 

Tänään kuuluu saniaista ja sen hoitoa