Valmiina syksyyn! /\ Keskiviikko- lehti

Valmiina syksyyn!

Nyt se on totta! Syksy on tullut. Se tuoksuu ilmassa ja tuo tuulet mukanaan. (Aloitin syksyn hokemisen jo viime kuun lopussa ja jatkan varmasti syyskuun loppuun asti. Koittakaa kestää :D)

Ajattelen, että oma syksyni alkaa Lokakuussa, kun jään äitiyslomalle, sillä se aloittaa uuden jakson elämässä. Tekee sen mikä on syksyn tehtävä. On ihanaa tietää, että saan taas viettää Pisaran kanssa enemmän aikaa. Odotan jo iltoja ja kynttilöitä ja pientä tuhisevaa siiliä rinnallani.

Olen aina tykännyt ajasta, joka alkaa loppukesästä ja kulkee syystuulien kautta ensimmäisiin pakkasiin. Ilmasto on samaan aikaan raikas ja melankolinen.

Kesä on taas opettanut arvostamaan aikaa ja vähän niitä neljää seinääkin, jotka ennen kesää maistuivat ihan puulta. Uskon, että tuleva vauva kasvattaa minua taas lisää. Ei ehkä ihan niin rankasti kuin ensimmäinen lapsi, vai pitäisikö sanoa maailma, joka heitti esteeksi hiukan kiviä. Oikeastaan pidän kaikkea tapahtunutta äitiyden seurauksena.

Elän kuitenkin tyytyväisenä tässä hetkessä, sillä ilman niitä kiviä olisin vain puolikas ihminen.

Valmiina syksyyn

"VALMIINA SYKSYYN!

Neljä upeaa vuodenaikaa antavat meille uudistumisen mahdollisuuden vuoden ympäri. Perinteisesti syksy käynnistää kouluvuoden myötä uuden kierroksen ja antaa mahdollisuuden tarkastella elämää uudesta näkökulmasta.

Luonto valmistautuu syksyn tullen myös luopumaan. Oppisimmeko jotakin ympäristöltämme?

Puut vetävät lehtivihreänsä sisälle puunrunkoon, jolloin jäljelle jäävät punaiset ja keltaiset värit. Olisiko meilläkin itsetutkiskelun aika? Mistä voisimme karsia niin, että se lisäisikin hyvinvointiamme ja saisi meidät kukoistamaan?

Vaatekaapin täydentämisen lisäksi voisimme katsoa sitä myös kriittisellä silmällä ja lahjoittaa vuosia käyttämättöminä seisovat vaatteet niitä tarvitseville tai jollekin, jolla ne pääsisivät käyttöön. Voisiko panostaminen yhteen laadukasti ja eettisesti tuotettuun vaatekappaleeseen tuoda iloa? Tai löytyisikö uusi asukokonaisuus ja hyvä mieli kirpputorilta ja väljemmästä vaatekaapista?

Lehtien pudottamisella puut suojelevat itseään, jotteivät ne kuluta talvella liikaa ravinteita ja näänny. Etenemisen lisäksi voisimme syksyllä miettiä hidastamista. Mikä määrä harrastuksia on tarpeeksi ja kannattaisiko välillä vetäytyä myös peiton alle keräämään voimia ja etsimään itseään loputtoman säntäilyn sijaan?

Toisaalta tulisi muistaa luonnon monimuotoisuus. Aktiiviset oravat hääräilevät syksystä talveen väsymättömällä voimalla ja varastoivat ruokaa niin, että sitä varmasti riittää. Siilit taas valmistautuvat talveen jo keskikesällä ja vaipuvat hitaasti, mutta varmasti horrokseen. Heräilevät sitten, kun olosuhteet ovat suotuisat.

Syksyyn valmistautumiseen kuuluu myös ymmärrys ja empatia, sillä koulujen ja töiden alkaessa saamme taas kohdata kirjon erilaisia ihmisiä ja saatamme joutua kiperiin tilanteisiin. Joskus asettuminen toisen asemaan voi avartaa omaa ajatusmaailmaa ja viedä sisäistä kasvuamme pidemmälle kuin uskommekaan.

Uudet alut ovat helpompia ymmärtävässä, arvostavassa ja sallivassa ympäristössä ja ne tuovat turvaa ja energiaa loppuvuoden kiireisiin. 

VIIKON KOHOKOHTA: Tarinoiminen kesken kauppareissun tuntemattoman ihmisen kanssa tuo päivään piristystä. Kanssakulkijan huumori voi yllättää positiivisesti ja pieni tarinatuokio tuo roppakaupalla hyvää mieltä. Istahtaminen yksinäisen vanhuksen viereen voi viedä huimalle verbaaliselle seikkailulle.

VIIKON VINKKI: Anna vielä kolmaskin mahdollisuus, muille sekä itsellesi. Kaikilla on huonoja päiviä. Joskus kipakkaan kommenttiin voi vastata ymmärryksellä ja tiuskimiseen empatialla. Asettumalla toisen asemaan voi oivaltaa uutta. Huonojen päivien selättäminen yhteistyössä toisten kanssa luo yhteenkuuluvuuden tunnetta.

VIIKON YLLÄTYS: Neste tasapainosta huolehtiminen kannattaa mihin vuoden aikaan tahansa. Huimaus ja päänsärky saattavat talttua riittävän nesteytyksen seurauksena. Iho ja ruoansulatus tarvitsevat myös riittävästi nestettä kukoistaakseen. Syksy kannattaa käynnistää raikkaana ja hyvinvoivana. Vesi on paras janojuoma!"

P.S Aion syksyllä elää yksinkertaisempaa elämää, vaikka ei se nytkään niin monimutkaista ole.