Viikon paras lounas – superriisiä ja laskiaispullia

viikon paras ruoka

Aloitin uuden viikon jo lauantaina, sillä halusin jättää entisen takkuilevan taakseni. Lauantai olikin mainio päivä aloittaa viikko, sillä kävin laskettelemassa. Asia, jota minun on pitänyt kokeilla pitkään, mutten koskaan aiemmin ole päässyt mäen päälle. 

Laskettelun voimalla sukelsin uuteen viikkoon ja kun kutsu kävi laskiaispullapöytään, niin starttasimme Pisaran kanssa auton ja suuntasimme kohti pientä merenrantakaupunkia – Haminaa.

Kiljuva nälkä huusikin vatsassani ja olin iloisesti yllättynyt, kun lautasella komeili superriisiä. Se sattui kerran silmääni kaupassa ja ajattelin, että sitä on saatava ja tilaisuus tuli juuri kun sitä vähiten odotin.

Kanakastike, superriisi ja salaattisekoitus maistui oikein hyvin ja siitä taisikin tulla viikon paras lounas. Valmistin kyllä tosi herkullista tofusieniwokkia viikolla, mutta se olikin niin hyvää, että edes kuvaa en kerennyt ottaa, kun se oli jo hävinnyt. 

pullat
laskiaispullat

Ja koska kunnon lounaaseen kuuluu aina jälkiruoka, niin söimme hyvällä omalla tunnolla laskiaispullat (seitsemän ainakin!!). Jostain syystä kuitenkin vaahtokarkit hävisivät lautaseltani silmänräpäyksessä. 

Viikon paras lounas, ihminen

Siinä pöydässä sydäntä syödessäni muistui mieleeni yksi artikkeli siitä, miten herkät ihmiset tekevät kaiken sydämellään ja jotkut eivät koskaan tule ymmärtämään sitä. Taidan kuulua siihen (liian) sydämelliseen kastiin. Tai oikeastaan tiedän, että olen valinnut sen tien.

Ja siihen minä olen ihan tyytyväinen – valintaani – sillä uskon, että se johdattaa minut sinne minne kuulun. Sydän antaa nimittäin voimaa seistä tekojensa takana, enkä koskaan ole katunut ainuttakaan sydämellä valituista teistä.  

On ollut aika, kun meinasin lannistua ja antaa järjelle ihan liikaa valtaa. Tapauksessani se ei vaan toimi. Uskon, että tehtäväni on seistä sydämeni takana ja luulen, että kyse on tasapainon löytämisestä ja siitä, että kulkee omaa väyläänsä. Järjen ja sydämen vaa'an on oltava juuri minulle tarkoitetussa balansissa. 

Onneksi sydämeni johdatti minut sunnuntain laskiaispullapöytään, sillä äitiä pitäisi nähdä useammin.