Minulle ei lainkaan enää sovi päivät ilman ulkoilua ja muut viikon parhaat ajatukset

Frantsilan luomu perusvoide
Frantsilan luo,mu perusvoide

Takana on taas yksi viikko ja koska kivoja asioita on aina hyödyllistä kirjata ylös, niin tässä tulee viikon parhaimmat:

/\ Kesäiho

Kirjoitin ihonhoidosta jo aiemmin viikolla ja tällä viikolla olen miettinyt, että voi kun aina olisi kesä. Rusketus antaa niin paljon anteeksi ja saa nauru- ja muut rypyt näyttämään kasvoilla kauniilta. Ei ole lainkaan ikävä punoittavia talvikasvoja. Tosin ihonhoidollakin saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa

/\ Raitis ilma ja pihatyöt

Olin viikonloppuna taas paljon ulkona ja viime viikkoina olenkin huomannut, että minulle ei lainkaan enää sovi päivät ilman ulkoilua. Jos olen vaan sisällä alkaa tuntua paineen tunnetta rinnassa ja olo alkaa muutenkin tuntua ahdistavalta. Olemme vihdoin saaneet myös siistittyä takapihaa, jossa on ollut kaikenmaailman ylimääräisiä tavaroita ja rikkaruohoja. Olen koko ajan nähnyt pihan potentiaalin ja uskon, että pian meillä syödään ulkolounasta.

Ajattelin myös lähteä Pisaran kanssa telttailemaan takapihalle ihan pian ja ehkä jo huomenna ottaa päiväunet metsän laidassa roikkuvassa riippukeinussa.

Viikon parhaat
Viikon parhaat, äiti ja lapsi, TiiPii

/\ Työt

Löysin kesäksi taas uusia töitä ja se on ehdottoman hyvä juttu. Kerkesin jo kevään aikana miettiä, että annanko asioiden mennä aina aivan liian pitkälle ennen kun reagoin. Tässä tilanteessa tarkoitan töihin palaamista. Olen Pisaran syntymän jälkeen tehnyt pääosin sirkustöitä ja niitäkin iltaisin muutamia tunteja ja joskus päiväryhmiä. Kuitenkin olen kaivannut neljän seinän sisältä pois pääsyä ja uutta inspiraatiota. Tämän hetkinen työni on tarjonnut minulle ompeluinspiraatiota ja sopivasti haastetta.

Työn tekeminen on tarkoittanut sitä, että Pisara on ollut perhepäivähoidossa. Vaikka tuntuu oudolta olla erossa lapsesta, jonka kanssa on ennen viettänyt aikaa symbioosissa, on se tehnyt hyvää meille molemmille. Uskon siis, että aika hoitoon menemiselle on ollut täysin oikea hänen kohdallaan ja vaikka kotona oleminen on aiheuttanutkin hampaiden kiristelyä ja totaalista tylsistymistä välillä, voin nyt kuitenkin vähän taputella itseäni olkapäälle. 

Vaikka uskon, ettei kaikessa voi toimia oikeaan aikaan, niin perinpohjaisessa harkinnassa on se etu, ettei tarvitse sitten jossitella ja katkeroitua jälkeenpäin. Olen nimittäin itsekin yllättynyt miten luonnollisesti kaikki lapseen liittyvät jutut ovat sujuneet. Äitiys on välillä kammottavaa tasapainoilua, mutta jotenkin olen ollut aika varma siitä, miten haluan lapsen kanssa toimia ja ne asiat, jotka ovat tulleet äkillisesti eteen ovat sujuneet hyvin, sillä luotan tähän maailmaan ja siihen, että se antaa minulle sen mitä otan.

TiiPii, maisema

/\ Kesäretket

Pääsin Kaakon Viestinnän lähimatkailulähettilääksi ja ensimmäinen kirjoitukseni onkin jo ulkona. Lähimatkailun lisäksi odotan kesäretkeä Pisaran kanssa, sillä johonkin me vielä suuntaamme nauttimaan kesästä. En tiedä onko kohteemme kansallispuisto vai muumimuseo, enkä edes sitä milloin lähdemme mutta sen tiedän, että haluan nukkua muutaman yön jossain muualla kuin kotona ja nähdä jonkun uuden paikan.

/\ Ompelu

Sanoin jo aiemmin, että olen saanut inspiraatiota ompeluun uudessa työpaikassani ja kaivoinkin ompelukoneen kaapista ja ompelin meille lapsen kanssa samanlaiset reppupussukat. Ne on melkein jo valmis ja seuraava kangas odottaa jo ompelua. Siitä tulee maxihame ja uskon, että onnistun työssäni. Aion myös ainakin ommella lakanoita Pisaralle, sillä niitä on aivan liian vähän ja uudelle tulokkaalle lämpimän makuupussin talveksi. Vielä on aikaa harrastaa ennen kuin mini tulee ja sekoittaa kaiken.

TiiPii, Viikon parhaat

Tähän on hyvä päättää viikko ja aloittaa uusi. Tulevalla viikolla oli ainakin tarkoitus puhua unista ja mielenterveydestä!