Viikon parhaat eli tropiikin rakennusta ja 6 muuta asiaa

Viikon parhaat, halaus, jooga

Tällä viikolla olen hullaantunut kasveista tai oikeastaan päätin, että aion elää kevään tropiikissa ihan täällä kotisuomessa. Pientä väsymystä lukuunottamatta viikko on kulkenut kohtalaisen vaivattomasti. Toivottavasti tekin olette nauttineet auringosta.

Tässä pieni lista viikon parhaista:

/\ Aurinko

Aurinko on paistanut koko viikon ja tänään oli niin kaunis ilma, että meinasin oikeasti itkeä. Hanki kimalsi, (Ah, miten rakastan kimalletta) ja lunta satoi, kun suuntasimme aamulla taaperotanssiin. 

/\ Kasvit

Tanssin jälkeen eksyimme lähikukkakauppaan ja oikeasti olisin halunnut ostaa sen tyhjäksi, mutta pitkän harkinnan jälkeen päädyin orkideaan, yhteen uuteen ilmakasviin ja ihanaan roikkuvaan kookoksen muotoiseen amppeliin. Kasvit edustavat uutta aikaa ja uutta kasvua. Haluan mennä eteenpäin ja elää hetkessä.

/\ Lisää tropiikin rakennusta

Menimme iltapäivällä ostamaan kasveille ruukkuja, mutta ruukkujen lisäksi mukaan tarttui myös kultapalmu ja muutama pieni viherkasvi. Annoin itseni hullaantua kasveista ja uskon vakaasti, että ne ovat kesällä vielä hengissä.

Fengshui- sisustuksen mukaan olisi hyvä hankkia pyöreälehtisiä kasveja piikikäslehtisten sijaan ja sijoitella ne Bagua- kartan mukaan eri puolille asuntoa tuomaan vaurautta ja hyvää energiaa. Olen kyllä hankkinut varsin piikikäslehtisen ilmakasvin, mutta uskon, että Fengshui suostuu keskustelemaan kanssani näistäkin asioista :D. Oikeastaan sanoin jo sille, että eniten uskon ainutlaatuisuuteen ja taiteellisuuteen. En niinkään siihen, että ihmisen pitäisi änkeä itsensä johonkiin yhteen muottiin.

Inspiraatiota Fengshui minulle kuitenkin antaa ja se on tässä elämässä parasta. Inspiraatio, josta syntyy tunne ja positiivisten tunteiden avulla elämä tuntuu helpommalta – vähän siltä kuin lumihanki kimaltaisi joka päivä.

Viikonparhaat, ilmakasvi

/\ Ulkoiluhousut vihdoinkin

Puhuin uuden vuoden lupauksia tehdessäni ulkoiluhousuista, joita minulla ei koko talvena ole ollut. Nyt löysin vihdoin ihan tavalliset mustat oikeankokoiset ulkoiluhousut aika edullisesti. Ostin vielä kunnollisen ulkoilutakinkin, joten lopputalven ulkoilut on nyt turvattu. Ajattelin huomenna suunnata Repovedelle.

/\ Ihana ja aktiivinen lapsi

Joka on uskomattoman aktiivinen ja toimelias ja onnistuu aika ajoin imemään minusta mehut aika tehokkaasti. Hän on kuitenkin valtavan ihana ja ihan vähän pelottaa, että milloin viaton suloisuus rikkoutuu.

Olen itse myös syyllistynyt mielestäni melkein pahimpaan perisyntiin. Nimittäin siihen, että lapsen luonne yritetään muokata jo ennen kuin se on syntynyt ja edes kerennyt näyttää omaa luonnettaan. Spekuloidaan millainen hänestä tulee ja isketään valmiita luonteenpiirteitä pöytään ja oi voi, jos se saa äidiltä tai isältä tämän ja tämän ominaisuuden. 

Tiettyyn pisteeseen asti spekuloiminen on ihan ok, mutta jossain vaiheessa se saattaa alkaa vähän ärsyttää. Haluan nimittäin, että lapseni saa kasvaa juuri sellaiseksi kuin hän on. Tottakai hän imee vaikutteita ympäristöstä ja tavoista, joita hänelle tarjoamme ja näytämme, mutta silti uskon, että jokaisen ihmisen syvimmän luonteen tulee tulla hänestä itsestään, ei siitä mitä ympäristö hänelle tai meille tuputtaa tai haluaa. Ja sitä syvintä luonnetta parhaassa tapauksessa kaivamme koko elämämme esiin. Uskon, että jos sen tavoittaa on kykenevä olemaan onnellinen ja vapaa.

Ihminen voi yhtäaikaa olla herkkä ja sisimmässään tavattoman vahva. Tai hyvin karski ja päättäväinen ulospäin, mutta sisimmässään hyvin herkkä. Tai ihminen voi olla cocktaili, jota en pysty kuvitella tai kirjoittaa.

Toivonkin, että minulla olisi kaikki voima antaa hänen kasvaa omaksi itsekseen.

/\ Liikunta 

Viikko on ollut ihan hyvä liikunnan kannalta ja joogailut aamuauringossa ovat piristäneet mieltä ja onnistuin jopa muutamana aamuna tekemään kahvakuulatreenin. Jippii. Joskus P saattaa tympääntyä aamujoogaani, mutta yleensä otan hänet sitten halaukseen ja joskus hän istuu selkäni päällä, kun venytän sitä ylöspäin katsovassa koirassa.

Noista epämääräisistä halauskuvista voisi tulla hitti, jos niitä vähän visualisoisi lisää. Yhä ja vieläkin pitäisi nousta vielä tuntia aikaisemmin niin voisin tehdä joogan ennenkuin hän herää, mutta toisaalta päivät kulkevat ihan leppoisasti eteenpäin, joten ihan turha stressata. Arki on ihan hyvä näin.

/\ Talviloma

Lasten liikuntaharrastukset lomailevat täällä ensi viikolla ja niin minäkin. Jippii! Kokoajan yritän punoa juonia miten tämä leppoisa elämä jatkuisi ikuisuuksiin asti ja syksyllä otankin lisää tunteja sirkuksen parissa. Kesä on vielä pieni kysymysmerkki töitten osalta, mutta uskon, että ennen pitkään töitä tekemällä ja toimimalla sekin vielä järjestyy.

Viikon parhaat, letti

Unohdin muuten vielä lastenhuoneen suunnitelman. Haluaisin, että tuonne yhteen huoneeseen tulisi enemmän elämää ja suunnittelen rakentavani sinne ihanan päiväuni paikan ja lapselle joitakin aktiviteettejä. Tunnen koko ajan miten sellainen tietty ilo on alkanut palailemaan elämääni ja aurinko sisälläni säteilee kokoajan kirkkaammin. 

Ja sanon taas! Parhaat ajat ovat vasta edessä. Kävi mitä kävi. 

Aurinkoista viikonloppua ja jos huvittaa niin listaa vaikka viikon parhaita asioita ylös.

P.S. Nuo pieneet pisteet lettikuvassa ovat ruisjauhoa, ettei kukaan nyt vaan sattuisi luulemaan, että ne on hilsettä.

Lue myös edellisiä postauksiani:

Lempeä selänkiertoliike, ustrasana ja aamuaurinko

Älä aina aloita alusta

Vuosikello – Uusien asioiden ja kokeilujen aika