Viikon piikit ja se miten selvisin niistä

TiiPii

Mikä pisteli?

/\ Niskakipu ja päänsärky.

Hirvittävä. Useampia päiviä kestävä. Toisaalta olen niin kiitollinen, että pääsin kivusta eroon. Entäs ne tyypit, jotka joutuvat elämään kroonisen kovan kivun kanssa päivittäin?

/\ Kasaantuneet työt

Sähköpostiin vastaaminen, luovan liikunnan kurssien mainostus ja muutamat kirjoitushommat olivat kasaantuneet. Ärsyttää kyllä vähän vieläkin, etten pystynyt ihan sellaisiin suorituksiin, mitä olin ajatellut. Toisaalta, aina ei voi tehdä parasta tulosta ja ajattelin tsempata seuraavaan kertaan.

Koko alkuviikko menikin purkaessa tätä sumaa ja tuntui, että tunnit vaan katosivat tuhkana tuuleen.

/\ Vähän masentunut mieli

Elän ispiraatiolle ja onnentunteelle, mutta se ei tarkoita sitä, etten kestäisi normaalia arkea. Olen kuitenkin sitä mieltä, ettei normaaliarki ole kärsimistä vaan ihan tavallista eloa ja oloa, jonka kulusta voi imeä inspiraatiota.

Onneksi menin torstaina akrotreeneihin, sillä sain uskoa siihen, että yksi liikunnallinen tavoite, jonka olen itselleni asettanut tälle vuodelle täyttyy. Se ei tule olemaan helppo tehtävä, mutta ihan mahdollinen.

Miten selvisin siitä?

/\ Annoin olla

Sotkujen. Suunnitelmien ja kaiken.

Keskityin siihen, että ovesta mahtuu suurinpiirtein sisään, jotain tulee syötyä ja työt tulee hoidettua kunnialla. Annoin itselleni luvan olla väsynyt ja puolittainen. Nukuin pitkään ja ajattelin, että universumi ei tarvitse kaikkea panostani tällä viikolla.

/\ Suuntasin jo ajatukseni seuraavaan viikkoon

Koska päänsärystä ja niskajumista toipuminen imi kaiken elinvoiman, päätin perjantaina vetää henkeä ja aloittaa uuden viikon jo huomenna. En tiedä olenko ainut, josta tuntuu päänsärystä selviämisen jälkeen niinkuin olisi selvinnyt jostakin suuremmastakin taistelusta. 

/\ Treenasin silti

Menin torstaina akrotreeneihin, vaikka ensin ajattelin, että jätän väliin niskakivun vuoksi. Pystyin kuitenkin hyvin treenailemaan ja akroilu pelasti koko viikon.

Samalla Bjj Kouvolan salilla olen käynnyt kehonpainotreeneissä sunnuntaisin ja se on ollut aika tehokasta. Joten jos asut Kouvolassa ja kaipaat sunnuntaille tekemistä niin tässä on yksi hyvä vaihtoehto.

TiiPii

Mitä ajattelin tehdä ensi viikolla eri tavalla?

/\ Herätä aiemmin ja nukkua paremmin

Kalle Ahola laulaa: "Pari tuntii, pari pitkää tuntia..."

Ja ne haluan. Saan niin paljon voimaa niistä aamuista, kun herään aikaisin, etten haluaisi jättää niitä väliin. Aikaisin herääminen ei kuitenkaan koskaan ole ollut niin vaikeaa kuin nyt ja tiedän, että siitäkään ei hyvä tule, jos revin itseni väkisin ylös sängystä.

/\ Juoda vettä

Nestehukka kostautuu keholleni nykyään samantien ja  siksi olen vaihtanut liian kahvinjuomisen teehen ja koitan juoda paljon vettä. Sitä paitsi kahvistakin nauttii enemmän kun sitä ei juo liikaa.

/\ Venytellä enemmän

Tällä viikolla venyttely jäi minimiin, mutta ajattelin ensi viikolla korjata tilanteen. Ajattelin myös joogata hiukan enemmän ja meditoida, sillä mieleni kaipaa nyt rauhoittumista.

/\ Antaa taaperolle aikaa

Tuntui, että koko viikko meni siinä, että minä tein omiani ja taapero teki omiansa. Toisaalta ihan luonnollista, mutta loppuviikosta huomasin turhautumista. Onneksi meillä oli taaperotanssi perjantaina, joka korjasi vähän tilannetta. Eilen vietinkin päivällä aikaa taaperon kanssa ja kohta ajatelimme askarrella.

/\ Ulkoilla

Tämä pitäisi kirjoittaa isolla. Huomaan olossani sen, etten ole käynnyt ulkona ja se on yhä vieläkin pirioteettilistalla ykkösenä. Ihan sama vaikka seisoisimme ulko-oven edessä tunnin ja kaivelisimme maata. Ulkoilman merkitys unohtuu niin helposti nykyään.

/\ Syödä terveellisemmin

Huomaan, että kevyempi ruokavalio sopii minulle. Aion tulevaisuudessa suosia kasviksia, keittoja, salaatteja ja risottoja ja wokkeja ja jättää punaisen lihan mahdollisimman vähälle.

TiiPii

Ja jes! Tänään lauantaina alkoi uusi viikkoni ja kävin elämäni ensimmäisen kerran laskettelemassa. Niskaankaan ei enää koske ja elämä vaikuttaa muutenkin ihan hyvältä.

Ja mikä parasta, tämä hyvä viikko kestää yhdeksän päivää seitsemän sijaan.

Wuhuu!

P.S. Kuvat on kotoisin puhelimesta viikon varrelta.

LUE MYÖS:

Tiedän olevani onnellinen metsän laidalla maamyyrä kainalossa