1-vuotissynttärit kahdessa osassa

Nyt on meidän pikku poikanen ylittänyt tärkeän rajan ja samalla ollut masun tällä puolen jo yhden vuoden ajan. Huimaa! Vauvavuosi on siis ohitse ja meilläkin asustaa nykyisin pienen pieni taapero. Kapinoin tätä vastaan, sillä minulle hän on yhä pieni poika, oma vauvani, joka painaa pään syliin ja tutin syvälle suuhun ihan samalla tavalla kuin ennenkin: ihan vauvasti!

Syntymäpäiväjuhlia päädyttiin viettämään kahdessa osassa, sillä vieraille juhlat pidettiin jo 17.2 lauantaina, koska se päivä sattui hyvin kaikille sopimaan. On aina vähän hankala järjestää juhlia, kun sukulaiset asuvat kaukana ja yhdessä vietetty aika jää kovin lyhyeksi. Juhlat olivat myös hyvä syy hoputtaa muuton kanssa, vaikka yhden insinöörin (haha) ja yhden vauva-taaperon kanssa se ei ollutkaan ihan mikään helpoin rasti. Me kuitenkin selvittiin siitä, vaikka se vaati veronsa yleisestä olemuksesta. 

1-vuotisjuhlat

voileipäkakku
Ihan itse tein, mutta sisko koristeli! Yllätyksekseni kakku oli vieraiden mielestä tosi hyvää.

Päivämäärä olikin sitten oikeestaan ainut, mitä olin suunnitellut valmiiksi. Jotenkin se synttäreiden valmistelu vähän jäi kaikissa muutto- ja työhulinoissa. Perjantaina havahduin siihen, että päivä oli täynnä menoja ja hermoilin kauppaan kerkeämistä. Eikä siinä olisi ollutkaan mitään ihmeellistä, mutta ei minulla ollut reseptin reseptiä valmiina eikä haisuakaan siitä, että mitä sieltä pitäisi edes ostaa. Lisäksi lauantaiaamu menisi töissä, joten pitäisi ottaa perjantaina illalla pieni urakka tarjoilujen kanssa. Hyvä, että niin tajusin päättää, koska lauantaina jäikin sitten vain tunti aikaa ennen ensimmäisten vieraiden tuloa.

Tämä suunnittelemattomuus ei ole yhtään itselle ominaista. Halusinkin, että pojan ekat viralliset synttärit olisivat täydelliset. Toisaalta vaakakupissa painoi myös se, että miten niistä sellaiset tekisin, kun eihän hän edes itse voi syödä tarjottavia vielä eikä juurikaan ymmärrä juhlien päälle. Todella vaikea tilanne äidin näkökulmasta! Eli minkälaiset on siis täydelliset syntymäpäiväjuhlat 1-vuotiaalle?

synttärikakkua 1-vuotiaalle
Tämä oli kaupan, vanhempieni tuoma..

En sitä häneltä voi kysyä, tai ainakaan en siihen vastausta saisi. Ja ilmapallotkin unohdin kauppaan. Ei kovin täydellistä siis. Sittenpä mielessäni kasvoi ajatus siitä, että hänelle kaikkein tärkeintä varmasti olisi kuitenkin rakastavien ihmisten läsnäolo, yhdessä tekeminen ja puuhailu. Ja ne kaikki täyttyivät kyllä monenkertaisesti. 

Joten tarjottavissa keskityin tällä kertaa vain aikuisiin ja annoin pojan keskittyä puuhailuun. Yritämme kasvattaa Juliuksen niin, että hänelle ei turhaan annettaisi karkkia tai muita herkkuja. Emme halua ainakaan opettaa häntä siihen, että karkki olisi jonkinlainen palkinto. Koska loppujen lopuksi karkin syöminen on pitkälti tapa, johon voi tulla riippuvaiseksi.

Tuota täytekakkua en itse edes maistanut, koska en pidä kermakakuista, mutta Julius sai kyllä hieman maistaa kermavaahtoa ja tietysti "puhaltaa" kynttilän. Ensi vuonna hän saa myös itse toivoa, mitä haluaisi tarjolle ja sitten katsomme yhdessä mitä laitamme tarjolle ja mitä ei. Luultavasti 2-vuotiaat osaavat jo itse toivoa? :D 

Kasvisrullia
Kasvisrullia kasvissyöjiä varten. Resepti: Jannen Keittiössä (hieman muunneltu täytteen osalta.) :)

Teemana meillä oli vähän muumijuttuja, sillä servetit, lautaset ja kuppikakkujen vuoat olivat muumikuvioituja. Ja iso kiitos Valkoinen Paletti -blogin Kiitulle, joka vinkkasi superhelpon ja nopean kuppikakkujen ohjeen. Niistä en kuitenkaan voi laittaa kuvaa, sillä koristelun jälki oli aika kauhea, vaikka idea olikin kiva. Laitoin kuorrutteeseen sinistä elintarvikeväriä, koska sininen sopi hyvin teemaan ja sitten kaikki olikin kuin kuolleista nousseita sinisine kielineen.. :D Mutta siis tärkeintähän oli hyvä maku ja se onnistui! Seuraavalla kerralla täytyy vaan muistaa, että koristelu: not my thing..

1-vuotiaaksi poika jaksoi kyllä todella hyvin koko päivän leikkiä ja hillua sekä malttoi nukkua päiväunetkin, joten päivä oli melkoisen onnistunut. Julius on aina ollut niin helppo ja kiltti lapsi. <3 Pieni vekkuli veijari, mutta silti kiltti!

1-vuotiaan kanssa HopLoppailemassa

1-vuotias HopLopissa
Ihana pieni pullukkamassu!

Synttärien toista osaa vietettiin ihan vain meidän kolmen kesken vielä virallisena päivänä erikseen. Mietittiin tosi ahkeraan, että mitä 1-vuotiaalle voisi tarjota. Jotain sellaista mikä poikkeaisi normaalista edes hieman. Hoitoonkin oli pakko mennä, koska meillä molemmilla oli työkiireitä, vaikka ihanteellinen tilanne olisi ollut, jos oltaisiin kaikki voitu olla kotona. 

Sitten välähti! Mitä jos mentäisiin käymään HopLopissa? En ole ikinä käynyt ja olen kieltämättä ollut vähän ennakkoluuloinen. Lisäksi saatan kärsiä ihan pienesti jostain bakteerikammosta. Nimimerkillä, en voinut laittaa vaatteita samaan naulakkoon, jossa muiden kävijöiden vaatteet roikkuivat. Tämän lisäksi kotiin päästyämme pakastin+pesin kaulaliinan ja rukoilin ettei siihen olisi tarttunut täitä. :DDD Aina niistä peloteltiin kun olin pieni ja olen onnistunut välttämään ne täysin. Enkä kiitos vain halua edelleenkään kohtaamista niiden kanssa.. 

Pikku hammasmonsuni<3

Olin kuitenkin todella positiivisesti yllättynyt tuosta HopLop-puistosta ja siitä miten kivaa Juliuksen lisäksi meillä itselläkin oli siellä. Todella harmi ettei meidän lapsuudessa ollut tuollaisia paikkoja, joissa mielikuvitus saa virrata ja lapsi oppii ja kehittyy sekä SAA LEIKKIÄ! Tuen kyllä ehdottomasti tuon tyyppistä toimintaa ja varmasti mennään uudestaankin.

HopLop
Pulman ratkaisua..

Parasta oli ehkä se, että puistossa on monenlaista tekemistä ihan kaiken ikäisille ja jopa me vanhemmat viihdyttiin ja alennuttiin hetkeksi hieman lapsemmalle tasolle. Julius jaksoi päivän päätteeksi leikkiä siellä 1,5 tuntia ja nukahti sänkyynsä ihan heti, kun päästiin kotiin. Ja nukkui yön todella hyvin. Miten en oikeesti ole tajunnut tätä leikkimahdollisuutta aiemmin?

HopLop

Mä todella odotan innolla sitä, että Julius oppii kunnolla kävelemään, koska sitten hän pääsee täysillä nauttimaan ja leikkimään tuolla. Meillä on nyt ihan hyvin leikkikavereita hänelle, joka on ehdottoman hyvä juttu ja toivottavasti he pääsevät joskus mukaan tuonne. Vähän siellä tietyt jutut vielä pelottivat ja olihan melua aika paljon, mutta arkena porukkaa ei onneksi ollut tungokseen asti ja 0-4 vuotiaiden alueella saatiin pääasiassa olla kolmestaan. 

Juliuksella oli selvä lemppari kaikista härveleistä, joka sai hänet oikein riemastumaan. Arvaatteko mikä se on? Mä en olisi arvannut, mutta kun laitettiin hänet istumaan vihreiden pallojen sekaan, alkoi ihan ennennäkemätön riemu ja puuhailu. Kyseessä oli tietenkin pallomeri ja seuraavassa kuva siitä.. :)

Pallomeri oli kova juttu!

Kuvasta ei sitä oikein pysty ilmentämään, mutta onneksi saatiin ihan mahtavaa videomateriaalia, jota on superhauska katsoa ja jotenkin niin hellyyttävää kuinka innoissaan toinen oli. Pieni naurunrätkätys kaikuu korvissa tälläkin hetkellä.. <3

Toi oli ihan pelottava liukumäki eikä meitä kumpaakaan enää naurattanut sen alapäässä..
"Äiti on täällä!"
Isokin pallo oli ihan superhauska!
Suloinen reissaaja<3

Aiemmin synttäripaketista paljastui maailman suloisin pieni reppu, joka sopii pienelle taapertajalle täydellisesti ja se meillä oli mukana, täynnä pienelle pojalle sopivia herkkuja. Tässä vaiheessa oltiinki jo aika väsynyttä pientä miestä ja jouduttiin aika pian tämän räpsyn jälkeen poistumaan kohti unisaaria..<3

Kaikesta päätellen suositellaan kyllä HopLoppia, mutta kannattaa välttää kaikista ruuhkaisimpia aikoja..

Nyyh. Niin se vain oma pikkuinen on jo isopienimies.<3