Äkkilähtö ulkomaille lähes ilmaiseksi - miksi ja minne?

Me lähdetään sateista juhannusta pakoon valtameren toiselle puolelle! Tarkemmin sanottuna lennetään San Franciscoon. Oon tästä ihan superinnoissani, sillä Yhdysvaltoihin oon halunnut matkustaa jo pidemmän aikaa. Lennot ei ole kuitenkaan halvimmista päästä ja lentoaikakin on melko pitkä, joten ei ole ikinä tullut lähdettyä sitten kuitenkaan.

Eihän tuo San Francisco ole ollut ensimmäisenä mielessä, sillä unelma on ollut käydä Miamissa tai New Yorkissa mutta kerta päästään Kaliforniaan, niin kyllä kelpaa minulle! 

Suorat lennot ovat tosiaan melko hintavia, yli tonnin luokkaa, mutta jos haluaa säästää ja lentää halvemmalla, niin lennot koneen vaihdoilla ovat halvempia. Syksy olisi edullisinta aikaa lentää sinne mutta kyllä mekin pitkien hintavertailujen jälkeen löydettiin lennot alta 700 euron. Ne ovat kylläkin kumpaankin suuntaan kahdella vaihdolla mutta se on oikeastaan itselle parempi kuin istua todella pitkää aikaa putkeen koneessa. Pääsee jaloittelemaan välillä. Lennon kokonaiskesto tosin pitkittyy mutta päästään kuitenkin ihan inhimillisin ajoin perille ja takaisin. 

Matka tuli tietoomme oikeastaan vain reilu viikko sitten ja kyseessä on miehen työmatka. Hänen ei tarvitse itse kustantaa matkasta oikeastaan mitään, joten hän ehdotti tämän samalla olevan meidän häämatkamme pyytäen minua lähtemään mukaan. Reissu tulee siis olemaan puoli-ilmainen eikä tämän kaltaisia tilaisuuksia varmasti tule toisten. Joten totta kai lähden! Vaikka ensin mietinkin, että miten mun treenit ja miten mun ruuat? Hotellista löytyy onneksi kuntosali ja ulkotreenit kelpaavat siellä lämmössä varmasti! Ruokaakin kaupungista varmasti löytyy.. :D Eli ongelma oli selätetty samantien. Kaikkia vinkkejä tietysti otetaan vastaan, sillä painotuksella että halutaan syödä terveellisesti! :)

San Franciscossa on ihania rantoja mutta myös ostoskatuja ja sitä on sanottu kulttuurikaupungiksi runsaine ravintoloineen. Itseäni kiinnostaa nähdä ainakin Alcatraz ja Golden Gate Park! Ne päivät, kun mies on tekemässä töitä, niin luultavasti vietän rannalla ja sitten kun hän vapautuu niin voidaan viettää aikaa yhdessä joko hotellilla tai paikkoja katsellen. 

Tämä mennyt viikko on siis tosiaankin ollut yhtä hulinaa, kun on pitänyt hoitaa varauksia, hankkia minulle uusi passi, hoitaa vakuutukset ja miettiä muita järjestelyjä. Lisäksi on tosi vaikea ollut pitää tieto itselläni, mutta nyt se on varmistunut 100 prosenttisesti ja siitä voi kertoa. Uusi passi tosiaan jouduttiin hankkimaan, koska vaihdoin nimeni naimisiin menon vuoksi. Vanha passi olisi muuten ollut voimassa, harmillisesti se jäi nyt vähän hukkaan. 

Tästä on pakko vielä mainita, jos suunnittelee matkaa Usaan ja Kanadaan ilman viisumia (eli on alle 90 päivää), koska tällaisella kiireellisellä aikataululla tämä tuli meille yllätyksenä ja ilman sitä maassa ei saa olla. Eli, sekä Usaan, että Kanadaan, tarvitsee tehdä ESTA ja eTa hakemukset, jos matkustaa ilman viisumia. ETA hakemus on Kanadaan menijöille ja maksaa 7 dollaria. ESTA on puolestaan Usan oma ja se maksaa 14 dollaria. Tässä kannattaa olla tarkkana, sillä ESTA hakemukselle on perustettu yksityisiä firmoja, jotka veloittavatkin (tällä hetkellä) 89 dollaria! Ei siis kannata maksaa liikaa. Nuo hakemukset olisi hyvä tehdä vähintään 72 tuntia ennen matkaa mutta ainahan se on parempi olla ajoissa. Ja se miksi meidän täytyi nuo molemmat hakea, niin vaihdamme menomatkalla konetta Torontossa ja myös siihen tarvitsee tuon eTA:n.

En voi kyllä sanoin kertoa kuinka onnellinen olen tästä mahdollisuudesta! Näen jo itseni siellä Kalifornian meren rannoilla :D Toisaalta, vähän myös jännittää pitkät lentoajat ja olipa siellä kohteessa äskettäin tapahtunut myös ammuskelu.. Niitä on kai turha kuitenkaan pelätä etukäteen, koska mitä vain, voi sattua missä vain..

Matkustuksen aikana en luultavasti kirjoittele mitään mutta yritän ajastaa muutaman postauksen valmiiksi. Minua pääsee kuitenkin matkankin aikana seuraamaan Instagram stoorissa ja Snapchatissa ihan reaaliajassa, jos Franciscon hoodit kiinnostaa :) IIK, jännää!