TAF eli Team Athlete Figures

Raotan fitnessurheilun ovea sen verran, että kerron minkälaista on kisatiimiin kuuluminen. Luultavasti on syytä aloittaa sillä, että kuinka päädyin tiimitoimintaan mukaan.

En jaksa aloittaa ihan alusta, joten pidättäydytään tiivistetyssä versiossa: tein kisapäätöksen, etsin lajiliiton sivuilta rekisteröidyt tiimit ja aloin tutustua niihin. Lappeenrantalaistiimi kiinnitti huomion ja sovittiin valmentajan kanssa tapaaminen, josko lähettäisiin tekemään yhteistyötä.

Tämän tyyppiset tapaamiset ovat yleensä ilmaisia - niitä voidaan verrata personl trainereiden maksuttomaan alkukartoitukseen. Tapaamisessa on tarkoitus tunnustella "klikkaako" henkilökemiat sen verran yhteen, että valmennus tuntuisi mieluisalta. Totta kai valmentaja haluaa myös nähdä onko kyseisessä henkilössä ainesta kisaajaksi. Tämä on minun kokemukseni, mutta rekrytoinneissa ja tiimiin pääsemisessä tai hakemisessa on myös tiimikohtaisia eroja. Yleisesti ottaen, isommat tiimit käyttävät erilaista käytäntöä kuin pienemmät ja joihinkin menestyneimpiin tiimeihin voi olla vaikea päästä. Pienissä tiimeissä on myös se hyvä puoli, että kaikki on joustavampaa. 

Logo

Meidän tiimi on tällä alueella varmasti suurin. TAF eli Team Athlete Figuresiin kuuluu tällä hetkellä 14 jäsentä sisältäen valokuvaajan ja tietysti valmentajan. Tiimimme ja sen toiminta on tässä pikku hiljaa kehittynyt huimasti eteenpäin. Silloin kuin itse liityin, oli kyse vielä paljon paljon pienemmästä tiimistä. Mielestäni tällainen kehittäminen ja kehittyminen on ollut positiivinen asia. :) Ja kisaajia on laidasta laitaan, naisia, miehiä, junnuja jne.. Ollaan siis monipuolinen ryhmärämä :D

Jos haaveilee kilpailemisesta, niin täytyy muistaa, että tiimiin voi kuulua vaikka ei kisaisikaan, mutta kisata ei voi ilman tiimiä. Tärkeintä minulle on ammattitaitoinen valmentaja sekä hyvä tiimihenki. Tiimiin liittyminen onkin oiva tapa verkostoitua samanhenkisten ihmisten kanssa. Tiimihenki on hyvä, jos saat tsemppiä, tukea ja neuvoja sekä pystyt olemaan oma itsesi. Tiimihenki on vielä parempi, jos tutustut tiimisi jäseniin tai edes osaan heistä. Tiimi antaa paljon, mutta toisaalta velvoittaa. On tärkeää olla aktiivinen ja osallistua tiimin toimintaan. Meillä toimintaa on nykyisin paljon ja olisi tärkeää olla läsnä. Itse olen kuitenkin nyt ollut enemmän tai vähemmän tauolla raskauden vuoksi. Toivotaan, että se tulee muuttumaan pian. Ei siis kannata liittyä tiimiin, jos ei ole tosissaan.

Verkostoitumisen ja tiimikavereiden lisäksi on olemassa muitakin etuja. Meillä on esimerkiksi tosi hyviä yhteistyökumppaneita, kuten esimerkiksi Kauneushoitola Illusia Oy ja HS-Salonki Ky.  Saadaan kaikkia kisoihin ja liittoon liittyviä juttuja ajankohtaisesti tietoon ja tiimillä on myös oma hieroja. Nämä vain muutamina esimerkkeinä.. :)

Kannattaa miettiä todella tarkkaan mihin tiimiin liittyy. Kisavalmennukset (12kk) ovat yleisesti ottaen hinnaltaan tonnin paremmalla puolella. Jos hinta on tästä alempi, olisin epäileväinen. Kyseessä on kuitenkin oma keho ja terveys, joten siihen kannattaa panostaa. Sitten täytyy tehdä myös valinta, että haluaako tiimin/valmentajan olevan omalla paikkakunnalla vai riittääkö ns. etävalmennus. Toisille se sopii, toisille ei. 

Vauvalla on oma tiimiasu :D

Sunnuntaina kävin pitkästä aikaa touhuilemassa tiimin kanssa. Meillä menee kevään kisoihin kaksi kilpailijaa, joten pidimme poseerausharjoituksia ja kisademoa Syke Training Centerillä! Itse en vielä poseerausjuttuihin osallistunut, mutta oltiin koko perheen voimin "katsomossa". Muistin taas kuinka mukavaa oma harrastus on. Oli mahtava päivä!

Itse suosittelen ehdottomasti tiimiin liittymistä! Se tuo mukanaan tosi paljon hyviä juttuja ja saman harrastuksen parissa toimivat ihmiset tuo tietynlaista tukea ja turvaa. Voi treenata yhdessä, jos haluaa tai jutustella ihan muuten vaan treeneihin/ruokaan liittyviä asioita, joista ei välttämättä voi puhua muiden kanssa. On se ihan erilainen tunne kuin vaan puurtaa yksin menemään!

Jos sinua kiinnostaa yhtään kisaaminen/tiimitoiminta niin vastailen mielelläni kysymyksiin oman tietouden rajoissa. Alla on lisäksi linkki meidän tiimin FB-sivuille, jossa on esimerkiksi paljon kuvamatskua, vähän kaikesta :D Ja ollaan tietty myös Instagramissa.

Vitsit, että mie tykkeen meidän tiimistä <3

Tästä tiimin FB-sivulle