Vanha Rauma


Tehtiin viime viikonloppuna ruskaretki kolmen ystäväni Marsun, Sailiksen ja Sirkkulin kanssa Vanhan Rauman alueelle. Nämä naiset tunnen jo restaurointikoulun ajoilta ja aina välillä vanhojen luokkakaveiden kesken matkataan ympäri Suomea vaihtuvalla kokoonpanolla ihastelemassa, no tietenkin kaikkea vanhaa ja hienoa. Tällä kertaa kohteeksi oli valikoitunut Unescon maailmanperintökohteenakin tunnettu Vanha Rauma. Olen viime aikoina reissannut aika paljonkin länsirannikolla, mutta tuleepahan tutuksi. Pääasiahan näillä reissuilla on kollegojen vertaistuki ja viikonlopun kestävä naurun räkätys ja kääkätys aiheesta kuin aiheesta. 


Yövyimme perjantaina Turussa Omppu-hotellissa ja lauantaina köröttelimme kohti Raumaa. Olimme valinneet ehkä ikävimmän päivän sään puolesta retkeilyyn, satoi koko päivän. Ei siinä sitten kauheasti tehnyt mieli löntystellä ulkosalla. 
Hidastettua kävelyä Marsun kuvatessa. :)

Päädyimme sadetta pakoon Marelaan, laivanvarustajan koti-museoon. Se olikin mielenkiintoinen paikka ja käymisen arvoinen. Tällä hetkellä siellä oli vaihtuvana näyttelynä hassuja hattuja ja kouluhistoriaa. Eikun bonetti päähän ja kiertelemään.


Museossa huoneet ovat sisustettu vuonna 1907 laaditun laivanvarustaja Granlundin perheen irtaimistoluettelon pohjalta. Huomasi kyllä, että laivanvarustajan työ on tainnut olla varakasta touhua, niin hulppea koti ja sisustus heillä on ollut. Kaikki uuneista, ovista, kattomaalauksista ja -paneloinneista lähtien ovat säilyneet siltä ajalta sen aikaisissa asuissaan.
Tapettirakkautta <3Koulutaulurakkautta <3


                                 Laivanvarustamon toimisto oli komean maskuliininen.Kotimatkalla käytiin Lokalahdella moikkaamassa Pyllikin perhettä ja katsastamassa remontin vaiheta. Paljon jaksamisia heille tämän vuoden remontin loppurutistukseen. Ei ole helppoa olla ulkovessan varassa näillä lämpötiloilla ja pienten lapsien kanssa pyöriä keskellä remonttia. 


Oli kyllä hauska viikonloppu, vaikkakin ilma oli kurja ja persus puutui sadoista ajetuista kilometreistä. Pyhäinpäiväkin tuli ja meni, pari kuvaa niistä tunnelmista löytyy instagramin puolelta. Villelän remontti etenee hyvin, tänään revittiin tapetteja ja löydettiin kylppäriin laatat ja vieläpä suht tuskattomasti ekasta kaupasta. Niistä myöhemmin lisää.


Pimeää illan jatkoa vaan kaikille!