Bad Hair Day

Olen mielestäni suhteellisen tasapainossa ulkoisen habitukseni kanssa. En yleensä stressaa sillä miltä näytän. Välillä on kiva kiinnittää huomiota ulkonäköön, välillä taas muut asiat vievät huomion ja liikun ihmisten ilmoilla halloween hahmona.

Vaikka suhtaudun ulkonäköön liittyviin asioihin rennosti, joudun kuitenkin myöntämään, elämänhallinta on paremmin balanssissa silloin, kun tietty hallinta ulkoiseen olemukseen on olemassa.

Olen taistellut luonnonkiharoiden hiusteni kanssa yli 30-vuotta. Olen suoristanut hiuksiani, kasvattanut ja kätkenyt kiharoitani. Nyt olen luovuttanut ja annan hiusteni vain olla. Kiharaisten hiusten kanssa pärjää, kun niiden kanssa oppii elämään. Hiuksia ei voi esimerkiksi kammata kovin usein tai ne villiintyvät täysin.

Eilen tyyneyteni koki kolahduksen. Perheessäni tehtiin taas täihavainto! Täishampoo käsittelyn jälkeen, tiheäpiikkisellä kammalla kampauksen jälkeen olo oli levoton ja sotkuinen. Täikäsittelyn jälkeen hiuksiin ei suositella käytettäväksi muotoilu- ja hoitotuotteita… Taidan tänään kaivella pitkästä aikaa suoristusraudan kaappien kätköistä ja yritän saada hiukset ojennukseen.

Hiuskriisi tuntuu pieneltä asialta. Maailmassa on sotia, nälänhätää, pellejä ja pahuutta. Minä täällä itken pinnallisen ulkonäköön liittyvän asian vuoksi. On hämmentävää huomata, kuinka pienet asiat vaikuttavat kokonaisuuteen. Halu ja kyky hallita omaa elämää on vahva. Tietoisuus siitä, että voi itse vaikuttaa omaan olemiseen antaa voimaa. Monesti hyvin suunniteltuihin ja valmisteltuihin juttuihin kehkeytyy jotain odottamatonta. Sattumat sekoittavat paketin. Odottamattomat yllätykset eivät ilahduta tapahtumahetkellä, usein odottamattomista sattumista seuraa kuitenkin lopulta jotain hyvää. Sattumat tuovat elämään ainakin yllätyksellisyyttä...

Jään nyt ihmettelemään mitä täiyllätys tuo tullessaan.

Hiukset ennen täishampoo käsittelyä... ... hiukset täishampoon jälkeen.