Blinipannukakku

Joulu on onnellisesti ohi. Jälleen kerran varauduin juhlaan täyttämällä jääkaapin liian täyteen. Ylimääräisiä ruokia on meillä syöty jo monena päivänä. Kaapista löytyi myös mätiä ja sienisalaattia, joiden kaveriksi tein joulupuuron keitosta jääneestä punaista maidosta blinipannukakun.

Pannukakussa maistuu tattari voimakkaasti. Maku kuitenkin tasoittuu, kun päälle annostelee runsaasti smetanaa, sipulia ja kalan mätiä, nam toimii!

Blinipannukakku

n. 7dl (täys)maitoa
1 prk kermaviiliä
25 g hiivaa
2 dl tattarijauhoa
2 dl venäjauhoa
3 kananmunaa
suolaa
25 g voita tai 0,5 dl öljyä

***
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi*liuota hiiva maidon joukkoon*lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi*sekoita taikinaan jauhot ja anna seoksen seistä huoneenlämmössä väh. 30 min. (kunnes seos kuplii kunnolla)*lisää kananmunat, suola ja voi/öljy*paista 200 asteessa, uunin keskitasolla, n. 30 minuuttia* tarjoa, smetanan, sipulin, mädin, sienisalaatin tai muun sopivan herkun kanssa <3

***

Herkullista tulevaa vuotta!