DEADLINE

Noin vuosi sitten minut valtasi suunnaton tiedonjano ja tietämättömyyden tuska. Aloitin syksyllä opiskelun ja sain samalla kalenterin täytteeksi säännöllisin väliajoin toistuvia deadline merkintöjä. Deadlineen mennessä täytyy palauttaa kursseihin liittyvät tehtävät. Vapun jälkeen on tiedossa jälleen deadline päivä. Yllätin itseni ja palautin tehtävät etuajassa. Nyt olo on samanlainen kuin ilmapallolla!

Deadlinea edeltävä aika on kamalaa. Yleensä aloitan tehtävän tekemisen liian myöhään, joten kiirettä ei tarvitse edes mainita tässä yhteydessä. Toisten asioiden omaksuminen on helppoa, toisten taas vaikeaa. Uuden oivaltaminen on toisinaan mahtavaa, mieleen tulee uusia ajatuksia ja omat mietteet saavat uusia suuntia. Joskus uusi tieto saa aikaan kiusallisen nolostuksen, asia josta olen kuvitellut tietäväni jotain avautuukin uuden tiedon myötä laajana ja oma tietämys tuntuu kiusallisen mitättömältä.

Deadline on ärsyttävyydestään huolimatta hyvä tapa saada hommat etenemän ja valmistumaan. Luonteelleni on ominaista, että jään pohtimaan ja miettimään asioita joskus liiaksikin. Elämän suurissa ja pienissä pohdinnoissa deadlinen asettaminen auttaa saamaan asioita etenemään ja valmistumaan. Pisteen laittaminen tekee asiasta kokonaisuuden. Tarvittaessa asia palaa myöhemmin mieleen jatkotyöstämistä varten, tai unohtuu kokonaan jos ei ole jatkokäsittelyn arvoinen.

Nyt laitan pisteen palautetuille koulutehtäville ja siirrän ajatukset tulevaan viikonloppuun. Iloista Vappua <3