Espilä hurmasi

Uusi Espilä on rakennettu vanhan Espilän rakennusta jäljitellen.

Viipurissa avattiin joulukuussa uusi ruokaravintola Espilä. Googlaamalla Ylen sivuilta löytyneiden tietojen mukaan Torkkelin puistossa sijaitseva ravintola on sodassa tuhoutuneen suomalaisten suosikkiravintola Espilän mukaan rakennettu uusi versio vanhasta ravintolasta.

Kävimme katsastamassa uuden Espilän. Ravintola oli kaunis ja viihtyisä, sisustus on komeita kristallikruunuja lukuun ottamatta yllättävän moderni ja rauhallinen. Rakennuksessa on kaksi osaa, toinen on kahvilamainen bistro ja toinen ruokaravintola.

Vierailuhetkellämme käynnissä oli yhdet perhejuhlat, muuten oli salissa oli väljää. Henkilökuntaa oli runsaasti, pääsimmekin nopeasti istumaan ja tutustumaan ruokalistaan. Ruokalista on erittäin laaja, lista on luettavissa venäjän lisäksi, suomeksi ja englanniksi. Suomenkielinen lista helpotti tilaamista, koska henkilökunnan kanssa kommunikoinnissa meillä oli vastassa kielimuuri. Tilaaminen sujui mutkattomasti ja saimme alkuruoat sekä juomat nopeasti

Tilasin alkuruoaksi rapurullia katkarapujen kanssa. Listan mukaan annos sisälsi raputikkuja, juustoa, majoneesia, munaa ja katkarapuja. Tilatessani en oikein tiennyt mitä odottaa, mutta, tykkäsin annoksesta! Rapurullat olivat miedosti kalalta maistuva, kylmä alkuruoka. Seuralainen valitsi mausteista paahtoporsasta. Paahtoporsas tarjoiltiin voimakkaan sinapin kanssa. Maku oli joulukinkkumainen, varmaan ihan toimiva… jos on kinkun ystävä.

Rapurullat katkarapujen kanssa (raputikut, juustoa, majoneesia, munaa, katkarapuja) Maustettua paahtoporsasta (paahtoporsasta, sinappia)

Alkuruokalautaset hävisivät nopeasti pöydästä. Seuralaisen tilaama lämmin ruoka tuli melko nopeasti. Itse jouduin jonkin aikaa odottelemaan omaa kanaruokaani. Lihan ystävä valitsi lämpimäksi ruoaksi (yllättäen) pihvin, lohkoperunoilla. Tilaushetkellä tarjoilija tarkisti kypsyysasteen, mutta liha oli mediumiksi melko kypsä. Pihvi oli kuitenkin syöjän mieleen.

Lihaa ja lohkoperunoita

Valitsin lämpimäksi ruoaksi saslikkia kanalla (kanafilettä, vihanneksia, kastiketta) ja perunapihvejä sienien kanssa (perunaa ja herkkusieniä). Annos oli erittäin runsas! Kana oli maukasta, pippurilla maustettua. Kastikkeena oli kaksi kylmää kastiketta, toinen curryllä maustettu ja toinen maustamaton smetana. Vihanneksina oli marinoitua kaalia, sekä punasipulia. Perunapihvit olivat röstiperunan tyyliset perunasta tehdyt pihvit. Herkkusieniä en lautaselta löytänyt, jollei niitä ollut jauhettu perunapihveihin. Annos vei nälän pitkäksi aikaa ja maku oli konstailematon, tästäkin pidin.

Saslikkia kanalla (kanafilettä, vihanneksia, kastiketta) ja perunapihvejä sienien kanssa (perunaa, herkkusieniä).

 

Jälkiruoka- ja juomalistaan tutustumisen jätimme seuraavalle käynnille. Seuraavaa käyntiä odotan jo innolla, ensivisiitti oli oikein virkistävä kokemus.

Jälkiruoat jäivät odottamaan seuraavaa käyntiä.