Fresh air!

Sosiaalisessa mediassa ja iltapäivälehdissä levisi joitakin vuosia sitten hauska Google Mapsin tarjoama reittiohje. Ohje ehdotti matkalla Los Angelesista Tokioon käyttämään valtameren ylitykseen kajakkia! Reittiohjeistus Google Mapsissa on varmasti nyt jo muutettu. Mannerten väliset matkat vievät kuitenkin aikaa, vaikka siirtymiseen käyttäisi kajakkia nopeampaa kulkinetta. Katselin karttaa ja totesin, että saavutettavuutemme on aika huono, ei nyt ihan niin huono kuin kajakilla, mutta vaatii kyllä aikaa ja syyn matkustaa tänne.

Jokin aika sitten kutsuin amerikkalaista näyttelijää Leonardo DiCapriota tutustumaan suomalaisiin metsiin. Vastausta kutsuun ei ymmärrettävästi ole vielä kuulunut. Matka Etelä-Karjalaan veisi Leonardon kiireistä aikaa tuntikausia, ja aikaeron vuoksi yhden päivän reissussa ei olisi mitään järkeä.

Uskoisin kuitenkin, että asemansa vuoksi Leonardolla on mahdollisuus oman lentokoneen käyttöön. Lentokenttä meiltä löytyy, joten säästäisimme ajassa matkan Helsingistä kotimetsään. Voisin olettaa, että jos vierailu toteutuisi Leonardo viipyisi vieraanani useamman päivän, koska matkaan kuluu aikaa eikä lyhyessä vierailussa olisi järkeä.

Metsässä saisimme aikaa kulumaan helposti, mielelläni kuitenkin esittelisin muutakin kauniista kesäisestä Suomesta kaukaiselle vieraalleni. Mitä näyttäisin? Googlasin Etelä-Karjala ja päädyin Wikipedian sivuille. Sivuilla mainitaan viisumivapaat risteilyt Venäjälle, sekä seudun monipuolinen luonto. Venäjälle en Leonardoa haluaisi viedä tällä matkalla, joten keskittyisimme monipuoliseen luontoon.

Salpausselät ja retkeilyreitit näkisimme jo metsässä liikkuessamme. Puhtaat kirkkaat vesistöt varmasti kiinnostaisivat Leonardoa. Voisimme mennä uimaan. Sauna saattaisi olla vähän kiusallinen kokemus siihen tottumattomalle, sitä pitäisi tarkkaan harkita. Saunan jälkeen olisi luontevaa syödä makkaraa. En tiedä minkälainen ruokavalio vieraalla on. Työnsä puolesta hän varmasti kiinnittää huomiota ruokavalioonsa, jotta pysyy edustavana, joten makkaran tarjoaminenkin saattaisi olla riski. Yritän kovasti miettiä mitä meillä olisi sellaista, mistä Hollywoodin valoissa paistatteleva saattaisi innostua. Ajanvietettä ja rakennettuja aktiviteetteja löytyy jokaiseen tarpeeseen, jos jotain uupuu sellaisen voi rakentaa. Leonardo on varmasti päässyt näkemään ja kokemaan monenlaista.

Yksi asia, joka on vaikea rakentaa tai teollisesti tuottaa on raikas, puhdas ilma. Puhdasta ilmaa ei voi kopioida, mutta sekin on jo tuotteistettu. Yle uutisoi Lively air nimisestä yrityksestä, joka myy suomalaista ilmaa pullotettuna. Lapissa pullotettu ilma on uutisen mukaan euroissa mitattuna arvokkaampaa, kuin eteläpohjalainen. Markkinoilla oleva ilma on pakattu 1,5 minuutin annoksiin. Annoskoko on määritelty sellaiseksi, että pullon voi kuljettaa lentokoneessa.

Lively airin toimijat suunnittelevat tuotevalikoiman kasvattamista. Vaikka tämä yritys ei sijaitsekaan omalla kotiseudullani, enkä tunne toimijoita, saattaisin vinkata aiheesta Leonardolle. Samalla voisimme arvottaa Etelä-Karjalan ilman euromääräisen arvon.

Edellisessä tähän aiheeseen liittyvässä postauksessa elättelin toiveita siitä, että Leonardo innostuisi ystävineen retkeilemään metsissämme. Kuten tämän kirjoituksen alussa totesin, metsään saapuminen vaatii aikaa ja vaivannäköä. Hektisessä maailmassa ylimääristä aikaa ei ole, joten retkeilykään ei välttämättä mahdu Leonardon ja ystävien kalenteriin.

Ehkä tämä pullotettu ilma olisi ratkaisu! Etelä-Karjalan ilmaa voisi pullottaa isoihin astioihin ja viedä Hollywoodin terveyskylpylöihin. Raikkaan, puhtaan ilman hengittäminen saattaisi herättää mielenkiinnon sen alkulähteistä ja sitä hengitettyään starat saapuisivat nauttimaan puhtaasta ilmasta ihan tänne paikan päälle.

So Leonardo, hello again if you are reading this <3 we have plenty of lakes and fresh air! See you soon <3