Hermolepoa Jääkärinmarssin tahdittamana

Olen sitä sukupolvea, joka muistaa ajan ennen internetiä. Seuratessani omien lasteni netin käyttöä huomaan pudonneeni auttamatta jälkijunaan tässä kehityksessä. Suhtaudun kuitenkin nettiin ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin avoimin mielin. Jaan paljon tietoa itsestäni huomaamattani ja osin tietoisestikin, digitaalinen jalanjälkeni on varmasti melkoinen. Olen helppo saalis digimarkkinoijalle. Vastaanottamani informaatio onkin erittäin hyvin kohdennettua ja osuvaa. Välillä tuntuu, että ajatuksenikin ovat olleet julkisia markkinoijalle.

Ilahtuneena huomasin Spotifyssä ominaisuuden, joka tekee valmiin listan minulle sopivasta musiikista. Tykkään lenkkeillä musiikin tahdissa. Juoksu on minulle hermolepoa, silloin ajatukset selkiytyvät ja kirkastuvat. Lenkillä saan olla rauhassa, liikunta ei ole minulle tavoitteellista rääkkiä, en mittaa sykettä tai matkaa. Kehosta vapautuva endorfiini ja hyvä musiikki ovat parasta piristystä mielelle. Olen tehnyt Spotifyhyn oman listan, jota päivitän mielialan mukaan. Listalla on musiikkia aivan laidasta laitaan.

Päätin kokeilla Spotifyn viikon suositukset ominaisuutta. Lenkki alkoi komeasti Jääkärinmarssilla, juhlava tunnelma jatkui Julmuri & Oliverin - Shotteja! renkutuksella. Biletunnelman jälkeen pääsin nostamaan sykettä Hausmyllyn tahdissa, tässä kohtaa fiilis jatkoi ”nousuaan”, vuoroon tuli Leidit lavalla hittiputki! Muutama kilometri sujui reippaasti ysärifiiliksissä. Nuoruuden muistelot keskeytyivät, kun korvat täyttyivät Julma-Henrin & Syrjäytyneiden sävelistä. Kuuntelin vielä hetken Mikko Sipolaa ja Guru Joshia, loppumatkan päätin sitten ravata oman listani tahdissa. Hauska kokeilu! Helpottavaa tässä oli huomata, että tekoäly ei onneksi tunnekaan minua niin hyvin kuin olen arvellut, ei ainakaan tämän palvelun perusteella.

P.S.

Kevät jatkaa tuloaan, pikkutyyppi keksi haluavansa oman pöntön. Hartaan suunnittelun jälkeen pönttö on nyt ripustettu pihalle. Jännityksellä odotetaan, saammeko asukkaita uuteen linnunpönttöön.