Leijonaa mä metsästän

Lastenlaulussa metsästetään leijonaa. Metsästäjällä on mahtava, kunnianhimoinen asenne. Määränpäähän on päästävä, jos ei muu auta este täytyy siirtää tai mennä sen lävitse! Viikonloppuna mieleni ryhtyi rakentamaan ajatuksiini suota, jonka ylittämiseen piti keksiä keino.

" Leijonaa mä metsästän.

Tahdon saada suuren.
Enkä pelkää ollenkaan.

Edessä on suo.

Märkä, upottava suo.

Sitä ei voi ylittää.
Sitä ei voi alittaa.
Sitä ei voi kiertää.
Täytyy mennä lävitse."
 

Istuin lauantaina luennolla, jonka tarkoituksena oli lisätä ymmärrystäni kansantalouden kiemuroista. Tavoite ymmärryksen lisääntymisestä toteutui. Samalla tieto lisäsi tuskaa. Oloni muuttui seesteisen tyytyväisestä vähän epämukavammaksi.

Tunteeni siitä, että pienen tavallisen tallustajan keinot vaikuttaa maailman pyörimiseen ovat olemattomat sai vahvistusta. Koin itseni toimettomaksi, maailman liian suureksi, epäreiluine kerrostumineen ja verkostoineen. Haluan kuitenkin uskoa siihen, että omalla toiminnalla voin vaikuttaa ainakin omaan olotilaani ja elinympäristööni. Ahdistukselle ja tukalalle ololle en aio antaa valtaa. Ryhdyin miettimään kuinka tämän suon ylittäisin.

Lähdin taltuttamaan perkelettä pellolle. Lapioin savista maata ja hiekkaa. Työn tarkoituksena oli saada pelolla oleva vesilammikko johdettua salaojakaivoon. Märkä liukas savi siirtyi paikasta toiseen ja sain putken ujutettua kaivoon. Työn tulos näkyy toivottavasti ensi kesänä kuivan viljelymaan muodossa.

Työn edetessä hiki tihkui ja piilolihaksia kivisti. Huhkimisen jälkeen mieli oli tyytyväinen. Työ oli saatu tehtyä ja olo oli mukavasti voipuneen väsynyt. En ratkaissut kansantalouden ongelmia. En edes keksinyt, kuinka saisin oman pankkitilini plussalle. Uskallan kuitenkin väittää, että fyysisen rasituksen jälkeen mieli ja ajatukset olivat rentoutuneemmat ja virkeämmät, kuin ennen rasitusta. Pääsin tämän suon yli hikoilemalla ja lapioimalla märkää savea. 

Elämän varrella vastaan tulee monenlaisia esteitä. Lastenlaulun leijonanmetsästäjän asenteella kaikki esteet ovat voitettavissa. Kaikilla meillä on varmasti omat leijonamme. Käydään kimppuun!

Metsästysonnea ystävät ;)