Kaunis huurteinen pastellisävy hiuksissa muuttui kellertävän kevätruohikon sävyiseksi

Vappuviikolla päätin päivittää landelookiani ja kävin kampaajalla. Tuloksena oli ihana keväinen uusi väri ja luonnonkiharat pysyivät jonkinlaisessa ojennuksessa. Ehdin iloita uudesta kampauksesta kaksi päivää. Vappuaattona esikoinen pyysi: ”Katotko äiti onko miulla täitä, kun kutittaa päätä…”

Viime kesänä meillä nimittäin oli täitä, ja se on edelleen elävästi mielessä! Kesähelteellä torjuimme näitä viheliäisiä ötököitä kuukauden. Silloin vannoin, ei ikinä enää! Kesän operaation jälkeen olen suhtautunut jokaiseen kutitukseen ja päässä olevaan roskaan suurella vakavuudella. Tytöillä on käytössä shampoo, jonka hajusta täit eivät pidä, sen pitäisi ennaltaehkäistä tartuntoja. Varotoimenpiteistä huolimatta huolimatta täidiagnoosi oli tällä kertaa selkeä. Lopetimme ilmapallojen puhaltelun ja ryhdyimme täiturnajaisiin.

Kun yhdeltä perheenjäseneltä löytyy tartunta, kaikkien hiukset täytyy käsitellä täin karkoitukseen tarkoitetulla aineella. Voitte uskoa, että myrkkykäsittelyn jälkeen kaunis huurteinen pastellisävy hiuksissani oli enää muisto vain. Käsittelyn jälkeen pää käydään läpi tiheällä kammalla, jotta mahdolliset täit saadaan poistettua. Omissa karheissa kiharoissani muovikamman piikit katkeilivat, joten hankin rautapiikkisen tiheän kamman. Hiukset muistuttivat tämän operaation jälkeen kuivaa kellertävää pihanurmea talven jäljiltä. Vapputunnelma oli huikea!

Karheita luonnonkiharoita ei normaalisti kannata kammata ollenkaan, tällä käsiteltynä hiukset villiintyivät täysin!

Myrkkypesun jälkeen alkoi armoton pyykkäys. Pesukone pyöritti lakanoita ja muita tekstiilejä. Tyttöjen sängyt pursuavat pehmoja, näihinkin ne ötökät ovat saattaneet pesiytyä, joten nekin täytyi käsitellä. Täit voi häätää myös keittämällä, pakastamalla tai saunottamalla kaksi tuntia. Pakastin siis myös pehmoja ja pipoja metsästä löytyneiden korvasienten lisäksi.

Mitä hyötyä täistä on, kysyi kuopus. En osannut vastata, kai niilläkin joku tehtävä on. Jos jotain positiivista tästä yrittää löytää, ainakin kevätsiivous eteni näiden talkoiden myötä ison harppauksen. Tulevana luantaina teemme uusintakäsittelyn täishamppoolla. Pidän peukkuja, että tällä kertaa pääsemme yhdellä käsittelykierroksella eroon näistä inhotuksista!

Kevätkylvöt alkavat pian