Lauantaina Tuiskutti

Maanviljely ei ole hätäistä hommaa. Vuoden työ saattaa valua hukkaan jos sataa liikaa….tai jos ei sada ollenkaan. Olosuhteisiin ei kuitenkaan voi vaikuttaa, niitä voi yrittää muuttaa ja parantaa, mutta vallitseva tilanne on ja pysyy. Näinhän se on vähän joka asiassa.

Viime viikolla olin pellolla lapiohommissa. Pyrin vaikuttamaan vallitsevaan tilanteeseen, pellolla on nyt yksi kulma, joka saattaa olla ensi kesänä kuivempi, tai sitten ei. Samalla pellolla on toinen kohta, joka on edellisen viikon työmaata vieläkin vetisempi, sinne ei lapion kanssa ollut mitään asiaa. Avuksi täytyi kutsua järeämpää kalustoa.

Lauantaina naapurin isäntä tuli avuksi kaivurin kanssa. Syynä pellon märkyyteen saattavat olla tukkeutuneet salaojaputket. Ryhdyimme etsimään mahdollista tukekohtaa salaojaputkistosta, putkia pellolla risteilee satoja metrejä. Ei löytynyt tuketta.

Minua kokeneemmat ja viisaammat totesivat, että putket kannattaa huuhdella, samalla mahdolliset tukkeutumat löytyvät. Eli suunnitelma B, huuhdellaan putket.

Huuhtelu tapahtui siten, että putkistoon johdetaan paineen avulla vettä. Samalla paineletku löytää mahdolliset tukkeutumat, kun se ei pääse etenemään putkistossa. No, nyt putketkin on huuhdeltu. Ensi keväänä (ehkä) nähdään, tuottiko työ tulosta.

Putkihuuhtelun jälkeen pesin savet kumppareista ja vaihdoin jalkaan keveämmät kengät. Lähdin pitkästä aikaa tutustumaan Lappeenrannan yöelämään. Paransimme ystävän kanssa maailmaa ja ilta huipentui Antti Tuiskun keikkaan.

Ennen lauantaita olin satunnaisesti kuunnellut Antti Tuiskun musiikkia, mutta voi mikä mahtava tyyppi Tuisku onkaan. Hymy levittyi korviin, kun katselin ja kuuntelin hänen esiintymistään! Silmät loistaen tuo petomies kertoi, kuinka hän on päässyt toteuttamaan unelmiaan, koska on uskonut itseensä ja omaan juttuunsa. Tuollainen energia, positiivisuus ja tekemisen ilo ei voi olla tarttumatta kuulijaan, aivan mahtavaa!

Onnellisena kömmin pikkutunneilla kotiin omien rakkaideni luo ja jotenkin oli kyllä onnekas olo. Ihanaa, minulla on ympärilläni hyviä ihmisiä, toiveita ja unelmia. Enpä olisi uskonut, että Antti Tuiskun keikalta löytyy sisältöä oman elämän pedon kesyttämiseen. Toivottavasti jonain päivänä minäkin osaan ja rohkenen täydellisesti vapauttaa petoni - kuin Tuisku - ja uskallan olla ihan vaan oma itseni ja unelmieni toteuttaja.