Mo Sista!

Movember-kampanjan ideana on viiksiä kasvattamalla kerätä varoja syöpätutkimukseen. Movember-kampanjaan voi osallistua monella tavalla. Kerätyillä varoilla tuetaan suomalaista eturauhas- ja kivessyöpätutkimusta. Naisilla viiksien kasvatus ei onnistu, mutta myös mosistat voivat kantaa kortensa kekoon miesten terveyden edistämiseksi.

Kivessyöpään sairastuu vuosittain noin 130 miestä. Yli kaksi kolmasosaa tapauksista todetaan 20-40 -vuotiailla miehillä. Harvinaisuudestaan huolimatta kivessyöpä on nuorten miesten yleisin syöpä. Kivessyövän tutkimuksessa tarpeet liittyvät entistä turvallisempien ja tehokkaampien hoitojen kehittämiseen.

(lähde www.syopasaatio.fi)

Eturauhasen vaikutuksesta elämääni on siunaantunut kaksi ihanaa tyttöä. Meillä on kotona kasassa ihan kiva neljän hengen tiimi. Toiveena on saada elää terveenä ja onnellisena mahdollisimman pitkään.

Insinööri on osallistunut kampanjaan viitenä vuotena. Tämän vuoden Movember speksit olivat jo selvillä jo hyvissä ajoin lokakuussa. Insinöörin kampanja on jämpti, haastetta löytyy ja kuukauden kuluessa piirtyy tilastoa ja käppyrää haasteen etenemisestä.

Tänä vuonna intouduin haastamaan myös itseni. Harrastan liikuntaa vaihtelevasti, kiistatta liikunta tuo elämään hyvää oloa ja auttaa jaksamaan. Pimeinä marraskuun iltoina sohva, snaksit ja älylaitteet valitettavasti vetävät puoleensa ja liikuntaa voisi sisältyä vuorokauden tunteihin enemmänkin. Ikävuosien lisääntyessä liikunnan tärkeys tuntuu korostuvan. Minulle liikunta on keino järjestellä ajatuksia ja rentoutua. Olen epäsosiaalinen liikkuja, minusta on mukavaa liikkua yksin musiikkia kuunnellen.

Oma Movember-haasteeni on siirtyä pois mukavuusalueeltani, epäsosiaaliselta liikunta-alueelta. Olemme insinöörin kanssa suunnitelleet yhteisen lenkkeilyharrastuksen aloittamista jo pitkään. Perustin Movemberin innoittamana kahden hengen joukkueen, Team Viiksettömien tavoitteena on reippailla yhdessä vähintään kerran viikossa. Movemberin myötä haluan haastaa itseni sosiaalisemmaksi reippailijaksi. Toivottavasti marraskuun jälkeen sohvan ja älylaitteiden vetovoima hiipuu ja pääsemme miehen kanssa yhdessä reippailemaan.