Nauruterapiaa Tertissä

Perjantaina järjestettiin historian toinen Starbox-bloggaajatapaaminen, Mikkelissä Tertin kartanossa. En päässyt osallistumaan ensimmäiseen kesällä järjestettyyn tapaamiseen, joten en tiennyt mitä on tulossa. Mielessäni mietin, että tulossa on varmasti ihan kiva ilta, uusia ihmisiä, hyvää ruokaa ym. Bloggarikulttuuri on minulle vieras käsite, takaraivossa oli myös ajatuksia; soviko joukkoon, osaanko käyttäytyä ja tuntuuko olo kotoisalta vieraiden ihmisten joukossa.

Starttasimme iltapäivällä sateisesta ja tuulisesta Lappeenrannasta, matka taittui Marjukan turvallisella kyydillä. Pimeän taipaleen päässä meitä odotti kauniisti valaistu kohteemme Tertin Kartano, joka vastaanotti meidät lämpimästi. Illan ohjelmassa oli jouluista puuhailua, Sami Minkkisen havaintoja parisuhteesta ja vähän muustakin ja tietysti hyvää ruokaa ja seuraa.

Illan kuluessa tapahtui jotain omituista. Johtuiko ruusunlehdillä höystetystä kahvista, kaunista ympäristöstä vai mistä, mutta nyt tiedän, mitä se hymiö jolla roiskuu kyyneleet silmistä tarkoittaa. (Tertin kartanon väelle pahoittelut ripsiväriin sotkeutuneista serveteistä). Todellista nauruterapiaa, ihanaa sellaista!  Järjestelyt ja miljöö olivat loistavat ja loivat mahtavat puitteet tilaisuudelle. Elämyksen illasta teki kuitenkin seura, jossa iltaa vietin, hämmentävän ihania, välittömiä, mahtavia tyyppejä!

Ruusunlehtien ja ilon voimaannuttamana heräsin lauantaina hymy huulilla. Nautimme kotona aamukahvilla Tertin tuliaisina saatuja joulupipareita. Näin silmissäni kartanon ihanat jouluiset koristelut ja aloin kuvitella, miten voisin koristella omaa kotiani kauniiksi ja tunnelmalliseksi.

Yleensä olen ulkoistanut lasten joulupipareiden leivonnan mummoille ja mammoille. Nyt ehdotin tytöille, mitäs jos leipoisimmekin tänä jouluna ihan itse piparit ja vielä Tertin ohjeella. Esikoinen ryhtyi lukemaan pipariohjetta ja totesi; ”äiti, myö ei tiedetä mitä on sooda, eikä osata siivilöidä sitä… ostetaan kaupasta valmis taikina!”. Palasin ruusuisista haaveista vähän alemmas lauantaiseen marraskuun loskaan.

Loskasta ja pimeydestä huolimatta, ruusista viikkoa <3  Kiitos kun sain olla mukana teidän kanssanne iloitsemassa <3