Pientä puhetta

Nyt on sellainen hetki, että mieleen ei tule oikein mitään asiaa. Joskus tulee sellaisia kiusallisia hetkiä, että jotain pitäisi sanoa mutta oikein mitään sanottavaa ei ole. Onneksi tämän kaltaisiin tilanteisiin on olemassa yksi aihe, joka toimii aina! Tilanteeseen kuin tilanteeseen sopiva jutun juuri on säätila! Säätilasta löytyy aina asiaa ja pientä puhetta.

Säätila on sellainen aihe, että siitä on jokaisella oma kokemus. Sää muuttuu jatkuvasti, joten sääkeskustelu ei ihan heti tyrehdy. Jos aiheet vallitsevasta säätilasta kuitenkin loppuvat, voidaan jutustelua jatkaa muistelemalla menneitä säätiloja tai arvailla tulevia. Parasta tässä aiheessa on kuitenkin se, että säästä puhumalla on vaikea pahoittaa kenenkään mieltä. Säätila on mikä on, siitä muodostetut mielipiteet ovat henkilökohtaisia, mutta keskustelun aiheena se on neutraali ja turvallinen.

Viime aikoina sää on vuodenaikaan nähden ollut niin kylmä ja ankea että keskusteluun on tullut mukaan yhteisöllisyys. Yhdessä olemme sanomattomalla sopimuksella päättäneet tulevana vappuna, huulet sinisinä, kukkamekot rännästä kastuneina ja piknikparsat jäätyneinä näyttää sääherralle pitkää nenää ja juhlia kevään saapumista sen ansaitsemalla ilolla ja kepeillä kengillä! Suomen kesä on lyhyt ja pian se on täällä! Tervetuloa aurinko, valo ja lämpö (sitten kun saavutte). Hauskaa Vappua!

Muutaman viikon kuluttua nämä maisemat heräävät eloon <3