Raparperia grilliherkkujen mausteeksi

Raparperiaika on nyt parhaimmillaan. Raparperikiisseli, raparperipaistos, raparperipiirakka… Raparperi tursuaa jo korvista! Raparperista varmaan saisi vaikka mitä, mutta keittiöhommissa luotan yleensä tuttuihin ohjeisiin tai keksin ohjeet omasta päästäni. Nyt intouduin kuitenkin googlailemaan ohjeita raparperista.

Löysin kiinnostavan oloisen raparperihillokkeen ohjeen ja päätin kokeilla. Hilloke sopii lisukkeeksi esim. grilliruollie. Meillä grillataan ympäri vuoden, joten uudet maut sinapin ja ketsupin kavereiksi ovat enemmän kuin tervetulleita.

Alkuperäinen ohje on Helsingin sanomien nettisivuilta, mutta tavoilleni uskollisena vähän sovelsin.

Raparperihilloke

½ l raparperipaloja

1 pieni punasipuli

½–1 isoa chiliä

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

2 rkl vettä (loraus proseccoa)

valkosipulia maun mukaan

2 dl hillosokeria

Kuori raparperit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuori pala tuoretta inkivääriä ja raasta se. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna puolikkaat.

Laita kattilaan raparperipalat, vesi, hienonnettu chili ja sipuli sekä inkivääriraaste. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä noin 20 minuutin ajan. Jäähdytä puolisen tuntia ja lusikoi puhtaisiin tölkkeihin. Säilytä viileässä. Tarjoa esimerkiksi broileri- tai possuruokien kera.

Maistelin tätä grillatun kanan, sekä chorizo nakkien kanssa. Tulinen, makea ja hapan tämä resepti toimii! Hillokkeen maku maustuu ja vahvistuu jääkaapissa. Chilin määrällä ja vahvuudella voi makua säädellä mieleisekseen.