Someähky

Keväällä ajattelin, että kesän mittaan postailen kivoja kuvia ja tarinoita kesän menoista ja tapahtumista. Alkukesällä kuitenkin iski someähky. Facebookin jatkuva tiirailu puhelimen pieneltä ruudulta alkoi todella ärsyttää ja ahdistaa. Tarvitsenko todellakin reaaliajassa tiedon, jos viisi vuotta sitten tapaamani hyvänpäiväntuttu osallistuu tapahtumaan lähellä minua? Uskon myös pystyväni elämään ilman kymmentä hauskaa kissavideota ainakin yhden vuorokauden.

Moni tuttavan ilmoitti pitävänsä somepaastoa loman ajan. Itse en ryhtynyt paastolle. Täydelliseen somepimentoon en tuntenut tarvetta, paaston sijaan poistin Facebookin sovelluksen puhelimestani. Alussa kävin aamulla ja illalla katsomassa mitä Facebookin seinällä näkyy. Nyt huomaan, että en välttämättä edes muista käydä päivittäin katsomassa tiliäni. Ihan hyvin olen pysynyt mukana maailman menossa.

Yhteydenpidossa ja nopeassa viestinnässä sosiaalisen median välineet ovat käteviä ja mielelläni niitä hyödynnän. Mennen kesän pieni irtiotto ruuduista on kuitenkin ollut sen verran virkistävä, että aion jatkossakin keskittyä entistä enemmän ihan oikeisiin live -keskusteluihin ja kohtaamisiin <3 Jatkan hyvin alkanutta epäsosiaalisuuttani ja nyt siirryn kesän energiavarastojen voimalla kohti uutta syksyä, sadonkorjuuta, eskaria ja kaikkea muuta syksyistä kivaa!