Vaatekaapin kevätraivaus meni tunteisiin

Siivoaminen, minimalismi ja tavaroiden karsiminen tuntuvat nyt olevan pop. Netti pursuaa siivous- ja järjestelyohjeita. Marie Kondon vinkeillä elämä muuttuu seesteiseksi ja koti on ikuisesti järjestyksessä. Oma vaatekaappini on todellinen murheenkryyni. Päätin kokeilla paraneeko elämänhallintani ja puhdistuuko mieleni kun järjestän yhden osan elämäni tavaroista. Yleensä siivoan komeron vuodenaikojen vaihtuessa. Kaapissa on kuitenkin paljon sellaista tavaraa, jota en koskaan käytä, ne vaan kulkevat mukana koska ovat ehjiä tai niihin liittyy tunnearvoa.

Tyttöjen vaatekaapit on helppo järjestää. Lastenvaatteissa kulutus on kova, joten osa vaatteista on käyttökelvottomia jo kuntonsa vuoksi. Lasten kaapeissa on myös paljon pieneksi jääneitä vaatteita, joista on helppo luopua. Tavallisten käyttövaatteiden jälkeen tulee vaikeus, mitä tehdään sillä mekolla, joka on ollut nyt kuopuksella käytössä… mutta tämä on se mekko jota, esikoinen käytti kuopuksen ristiäisissä. Apua, tämä menee tunteisiin!

Omassa kaapissani on tietyt lempivaatteet, joita käytän varmasti. Nukkainen harmaa telttamallinen kotipaita, näyttää kamalalta. Harmaa nukkapaita on kuitenkin sellainen, jonka puen ylleni päästessäni kotiin, tulee turvallinen ja kotoisa olo. Tästä en luovu.

Kaapissa on paljon sellaisia vaatteita, jotka näyttävät ihan kivoilta, mutta jostain syystä en niitä halua käyttää. Joihinkin liittyy ikäviä muistoja, siksi en halua niitä käyttää. Pohdinta ja luopumisen tuska saavat mielen levottomaksi. Totean, että kaapin siivous ei ole ohi hetkessä. Esikoisen mielestä alan kuulostaa rehtorilta.

Tässä vaiheessa mies on jo ehtinyt käydä läpi oman kaappinsa, hän on laittanut rikkinäiset vaatteet sivuun ja toteaa että täytyy käydä ostamassa uudet housut. Olisipa tämä minullekin yhtä helppoa, taas kerran huomaan kuinka ihmiset  ajattelevat niin eri tavoin.

Vaateiden kautta mieleen tulee paljon tapaamisia, ihmisiä ja muistoja hyviä ja huonoja. Nyt päätän tehdä totaalipuhdistuksen, laitan pois kaikki sellaiset vaatteet, joista tulee paha mieli. Lisäksi poistan liian pienet, ehkä joskus sopivat vaatteet, pinkit ja mintunvihreät (pienet) pillifarkut saavat nyt lähteä. Rupeaman jälkeen vaatekaappi on ojennuksessa! Vien ylimääräiset, käyttökelpoiset vaatteet vaatekeräykseen. Aivan mahtava olo, kannatti kokeilla. Päätän, että seuraavan vaatteen hankin tarpeeseen. Toivottavasti tämä päätös pitää seuraavan kirpparireissun ja alennusmyyntien ajan.

En vielä ole lukenut Kondon tai muiden gurujen elämänhallintaoppaita. Uskon kuitenkin, että ympäristö ja sen tila vaikuttavat mieleen. Tämän vaatekaappisession jälkeen mielessä pyörineet keskeneräiset mietteet alkoivat edetä, ja ajatukset selkiytyivät. Sattumaa tai ei, aion kuitenkin jatkaa talkoita. Insinööri ei tästä puhdistavasta elämyksestä innostunut, mutta aion soveltaa tätä metodia seuraavaksi autotalliin!