Välikausi, viides vuodenaika

Tiedostin välikauden olemassaolon ensimmäisen kerran noin kahdeksan vuotta sitten. Edellisessä postauksessa kirjoitin neljästä vuodenajasta. Nykyään kalenterissani niitä on käytännössä viisi. Viides vuodenaika on välikausi, joka tuntuu lapsiperheen arjessa välillä olevan vallitseva vuodenaika. 

Välikausi on sellainen vuodenaika, että vielä ei ole virallisesti mikään neljästä kalenteriin merkitystä vuodenajasta. Välikaudella täytyy varautua käytännössä kaikkiin vuodenaikoihin. Eteisestä löytyy varustus säähän kuin säähän. Viime aikoina välikaudet ovat pidentyneet, tänä vuonna edellinen välikausi tuntui päättyneen äskettäin, joten luulin, että pääsemme tämän välikauden ilman suurempia investointeja.

Esikoinen ilmoitti viime viikolla koulusta tultuaan, että sukat kastuivat. Tutkin hänen saappaansa, joissa oli iso reikä. Samalla tiedustelin viisivuotiaalta, mikä hänen saappaidensa kunto on. Ihan ok kuulemma, varpaat eivät vaan mahdu suoraksi. Kiva, lähdemme siis saapaskauppaan… Onneksi pian alkaa virallisesti kevät ja voin pakata nuhjuiset ja tunkkaiset vaatteet odottamaan sään viilenemistä.

Viikonloppuna tokaluokkalainen oli leirillä. Kuopus totesi, ”nyt on minun erikoispäivä!”. Ja tosiaan näinhän se on. Ei ole tullut mieleenkään, että kuopus ei ole päässyt tai joutunut viettämään kovin paljon aikaa ilman isosiskoa. Kävimme lauantaina katsomassa, kun jäänmurtaja Protector avasi Saimaan kanavan. Kevät vyöryi voimalla pitkin kanavaa.