Budapest day one. 1/4

Saavuttiin tänään sumuiseen Budapestiin. Aiempaa kokemusta ei kellään kaupungista saatika koko maasta ollut. Reissuun lähdettiin jo aamuvarhain, kuuden maissa. Kamala herätä niin aikaisin kun ei siihen ole tottunut, en minä saatika tyttö. Mieheltä se herääminen sujuu huomattavasti sujuvammin, rutiinilla.

Lentomatka meni taas todella hyvin, vaikka silmäystäkään ei tyttö nukkunut kun piti viihdyttää kanssa matkustajia "kukkuu" -leikillä penkkien välistä. Lennolla oli Ihania ihmisiä ja he lähtivät leikkiin mukaan. Lentoemot naurattivat ja rupattelivat tyttärellemme ja sanoivatkin, että hänestä tulee vielä jotain suurta, presidentiksi jopa kaavailtiin. Tyttäremme on kyllä helppoa matkaseuraa kun on niin iloista ja viihtyvää sorttia. 

Laskeutuminen Budapestiin oli sumuinen ja kapteeni sanoi sen tapahtuvan tietokoneen avulla, siinä oli jo ihan liikaa infoa minulle. Minulle kun olisi riittänyt ilmoitus, että "kohteessa sumua, laskeudumme normaalisti". En ole lentopelkoinen, mutta katsellut liikaa telkkaria. Laskeutuminen oli tosiaankin sumuinen, mutta sujui ongelmitta. Meitä oli kentällä vastassa majoituksen kautta hommattu autokyyti johon saimme asianmukaiset turva-istuimet tytölle. Kuski oli erittäin hyvän englannintaidon omaava mukava, nuorehko kahden pienen lapsen isä. Siinä riitti puheenaihetta koko puolentunnin matkan ajaksi. Hän saattoi meidät ovelle asti ja toivotteli ihanaa lomaa ja joulua, toki toivottelimme hyvät joulut takaisin. 

Emme varanneet tälle reissulle ollenkaan perinteistä hotellihuonetta vaan apartmentin, eli huoneiston (7 season apartments). Tähän kuuluu 2 makuuhuonetta, olkkari, keittiö, kylpyhuone ja vessa. Parvekekin löytyy, sillä ei tosin näillä keleillä tee mitään. Majoitus on aivan ydinkeskustassa ja joulumarkkinat ihan kulman takana. Joulumarkkinoiden takia me tänne tulimmekin ja sen niiden tuoman ihanan joulufiiliksen. Olimme muutamia vuosia sitten Prahassa juuri joulun tienoilla ja rakastuimme siihen tunnelmaan joka sinnekkin oli joulumarkkinoilla saatu luotua. Budapest muistuttaakin hyvin paljon Prahaa. Monessa kadunkulmassa olemmekin olleet samaa mieltä siitä, että näyttää ja tuntuu ihan samalta kuin Prahassa.

Kuvia ei tänään tullut otettua kuin muutama, sumun takia se tuntui aika turhalta. Huomenna sitten kamera laulamaan. 

Meillä on lomasuunnitelmissa mm. hop on hop off- kierroksella käynti, jokiristeily, eläintarhassa ihmettelyä ja joulumarkkinoiden läpi koluamista. Katsotaan mitä muuta saadaan aikaan näiden neljän päivän aikana. Kirjoittelen joka päivästä oman tarinan päivän tapahtumineen. 

Nyt nukkumaan, niin jaksaa huomenna tallustaa.