Hyvä parisuhde mitä se antaa, mitä se ottaa?

Mun ensimmäinen parisuhde oli mun high school sweetheartin kanssa ja yhteistä taivalta meillä riitti reilu 8 vuotta. Jossain vaiheessa vaan tajusimme, että haluamme elämältä eri asioita ja meitä ei oltukkaan luotu toisillemme. Kun on elänyt ja samalla kasvanut toisen kanssa juuri ne nuoruuden kriittiset vuodet oli toisesta irti päästäminen vaikeaa, meille molemmille. Toisesta oli muodostunut jonkinlainen jatke itselleen. Oman minän löytäminen alkoi tosissaan oikeastaan vasta vuosi erostamme. Pitkään hain paikkaani ja sitä mitä nyt sitten oikein haluan tehdä elämälläni. Opin ensimmäisestä suhteestani paljon, opin sen mitä en parisuhteeseeni enää halua ja mitä taas siihen kaipaan. Pahaa sanottavaa minulla ei hänestä ole ja tulen varmasti aina hänestä välittämään halusin tai en. Nykyinen suhteeni on erilainen tai olisiko reilua sanoa, että olen itse muuttunut ja kasvanut.

Senhän nyt jokainen tietää, että minkä tahansa suhteen eteen täytyy tehdä töitä. Toisien enemmän ja toiset sitten tuntuvat vain rullaavan omalla painollaan. Meillä rullaillaan ja hyvin rullaillaankin. Mielestäni molempien pitää joustaa ja välillä uhrautua toisen puolesta. Tehdä asioita joita ei välttämättä haluaisi, mutta jotka toinen kokee tärkeiksi. Mieheni on saanut erittäin hyvän kasvatuksen, hän jakaa kanssani samat elämänarvot ja hän tasapainottaa ja rauhoittaa kun innostun välillä "vähän" asioista :). Otamme toisemme ja toisen tunteet hyvin huomioon, meillä on yhteinen elämä, mutta myös omatkin. Ensimmäisessä suhteessani minusta tuntui, että vaan annoin ja annoin ja toinen meni koko ajan itseni edelle. Oma vikanihan se oli, että sallin sen tapahtua, mutta vaatiminen ei sopinut silloiselle luonnolleni. Siitä oppineena nykyisin koen olevani samalla viivalla mieheni kanssa ja minä olen usein myös "ottajana". Olen erittäin tyytyväinen, pitääkin kysyä mitä mieltä se mies on tästä kaikesta, toivottavasti hän ei nyt koe olevansa se pelkkä "antaja", jaiks!

Hän on tukipilarini, paras kaverini ja elämäni rakkaus. <3

Kuuntelen just Elastisen ja Johanna Kurkelan -Oota mua biisiä samalla kun kirjoitan tätä ja aah kun on niin herkkää!! Kaunis biisi.