Ensikosketus

Eilen tutustuin minulle entuudestaan tuntemattomaan maailmaan. Ajelin hiukan jännittynein mielin Kotkan Katariinaan ja astelin viehättävän omakotitalon takapihalla olevalle lasitetulle terassille. Terassin ovista tulvi huumaava tuoksu ja kynttilöiden loiste loi seesteistä tunnelmaa, ilta alkoi juuri hämärtää ja sade ropisi hiljalleen ikkunoihin. Minut oli kutsuttu joogatunnille. Muut joogaajat olivat jo löytäneet paikkansa matoilta ja minulle oli matto asetettu valmiiksi. Istahdin matolle odottamaan tulevaa.

Kaverini Anna-Mari valmistui alkuvuodesta Helsingissä joogaopettajaksi ja meidän iloksi hän pitää kesän ajan tunteja Kotkassa. Tunnit ovat YIN & YANG tunteja, joissa dynaaminen ja hengityksen tahdissa etenevä maskuliininen yang yoga yhdistyy rentouttavaan ja passiiviseen, pitkiä venytyksiä sisältävään feminiiniseen yin yogaan. Anna-Mari aloitti tunnin kertomalla hieman joogan taustoja sekä hänen omaa taustaansa. Varsinaisen joogatunnin aloitimme herättelemällä lempeästi koko kroppaa sekä vatsalihaksia, tätä seurasi ainakin minun kropalleni juuri riittävän haastavia jooga asentoja. Välillä tunsin kuinka kädet ja jalat tutisivat ja selkä venyi. Mitä ihmeellisimmät jumit aukesivat ja hengittäminen helpottui joka hetki. Juuri tätä tunnetta olin jo pitkään kaivannut.

Anna-Marin lempeä ääni ja erittäin hyvät ja selkeät ohjeet oli helppo sisäistää, pystyin pitämään silmiäni kiinni ja keskittymään omaan hengitykseeni ja hetkessä elämiseen. Se oikeanlainen hengittäminen ja aito läsnäolo tuntuukin olevan minulle vaikeinta. Ajatukset harhailevat vähän väliä jonnekin päivän tekemättömiin askareisiin tai seuraavan päivän tuleviin. Miten siinä omassa kehossa oleminen onkin toisinaan niin vaikeaa? Tuntuu, että kroppa on vain mielen menopeli, jonka tulee kestää kaikenmailman höykytykset. Eihän se näin voi olla. Loppurentoutumisen aikana aloin hetkittäin olemaan täysin läsnä. Minä, vain siinä matolla makaamassa. Pystyin keskittymään täysin siihen mitä kehossani koin ja mitä Anna-Mari ohjeisti. Luulen, että sellainen aito läsnäolo harjaantuu vain harjoittelemalla ja vaatii ainakin minulta useita toistoja onnistuakseen. 

Olo heti joogan jälkeen oli uskomaton. Pää löi tyhjää ja kropassa kohisi. Raukeus oli saavutettu. Nyt yhden nukutun yön jälkeen tuntuvat vatsalihakset kipeiltä, niska ja hartiat ovat hiukan tahmeat. Jooga siis tosiaan tuntui lihaksissa. Pienestä lihassärystä huolimatta pääsin aamulla sängystä huomattavasti ketterämmin ylös ja olo oli pirteämpi kuin pitkään aikaan. Uskomatonta, että yhdellä 75 minuutin joogatunnilla voi olla näin suuri vaikutus. Ehdottomasti haluan mennä uudelleen ja uudelleen!!

Anna-Mari pitääkin seuraavan joogansa ensiviikolla ja ilmoittautua voi facebookin kautta alla olevasta linkistä. Linkistä selviää myös missä ja milloin joogatunti pidetään. Sään salliessa puistossa ja muuten katetulla terassilla. Rohkeasti mukaan kokeilemaan, varmasti nautit!!!

https://www.facebook.com/events/273604886326777/283123988708200/?notif_t=like&notif_id=1467815878268168

Sunnuntaina 17.7 jooga rantautuu myös Kotkan Vaakkuun. "Varissaaren kauniit maisemat ja meren kohina yhdistettynä ihanaan joogatuntiin tekevät sunnuntaipäivästä täydellisen! Vaakkujoogassa on tarjolla seitsemän erilaista tuntia kahden alansa ammattilaisen, eli Yogelinan Elina Raaskan ja kotkalaislähtöisen Anna-Mari Pentikäisen johdolla. Nyt on tilaisuutesi kokeilla joogaa upeassa miljöössä."

TUNNIT:
Klo 10 flow 60min.
Klo 11 flow 45min.
Klo 12 yin 45min.
Klo 13 flow 45min.
Klo 14 yin 45min.
Klo 15 flow 60min.
Klo 16 yin 60min.

Lisätietoja Facebookissa, linkki tapahtumaan:  https://www.facebook.com/events/1129091537143832/

Treenaattiin perheen voimin vielä jooga asentoja. Mitä sitä ei pienet perässä. "alaspäin katsova koira" asento, hallussa <3