Miä puhun Kotkaa

Päätinki kirjottaa pienen esittelyn aiheest "mun kotikaupunki". Niille joille tää ei oo viel tuttu paikka nii täs piän tietopläjäys. Minust meijän murre on niin hauskan kuulost, et kirjotan koko postauksen sil ja jos mulle tulee joku virhe ni tyä muut Kotkalaiset voitte varmaa sit auttaa minuu, et miä saan virheen korjattuu. :D

Kotka on hieno paikka asuu. Mulle tääl on ainaki kaikki tarvittava, no työpaikkoi myä voitais aina tahtoo lisää, mut mikä kunta/kaupunki nyt ei. Meil on Posso ja Sapokka, on Vaakku ja KTP, Kairoo unohtamatta. Täält löytyy merimuseo Vellamo ja Suomensillit polskii Maretariumis. Paska haisee aamutuimaa ku Sunila pistelee parastaa, ennen sanottii et raha haisee, nykyisin ei ehkä niinkää. Leivän tuoksuja tupruttelee Vaasan&Vaasan aivan meren rannalla. Karhula taitaa olla viel aika getto, Karhuvuorest puhumattakaa. Täälläki rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Sanotaan, et porvarit asuu pyhtääl ja muut elintasomasut Hirssus. Kaupungintalo on jäänne huonost arkkitehtuurist ja joka kerta sen neuvostoliittolainen harmaus pistää silmää ku ohi ajaa.
Yrittäjänä Kotkas pärjää jos on baari tai kirppis.
 


Puistot on Kotkas ihan viimesen päälle, niillä kelpaa Kotkan kehuskella. Myös metsää Kotkasta löytyy, luonto- ja kuntopolkuja täällä on riittävästi.

Langinkoski

 Kotkas on meri ja meripäivät, silloo Kotka herää eloo, sit se taas hiljenee odottamaa seuraavaa kesää ja meripäivii. Meripäivät on Kotkalle iso juttu, silloo tänne tulee Selänne #8 ja huvijahdit, muuten tääl onki vaa venäläisten pursii jos isompaa on vaille. Veneily ja meri on iso osa Kotkaa monelle, Kotkan edustallaki on pienii ja isoi saarii jois voi vaik yöpyy.

Meripäivä kulkueest

 Tääl oon syntyny ja tänne kai jäänki. Kotkaa ne kaikki tulee kuulemma kuolemaanki, eleffanttien hautausmaakski tät on kutsuttu.

I <3 Kotka

Rankki