Vauvan yökyläily nostattaa tunteita

Ai että kun menin taas lukemaan Vauva.fi keskustelupalstalta keskustelun siitä, voiko 8kk lasta viedä mummolaan yöksi? Jopas oli taas mielipiteiden myrskyä. Toinen sanoo toista ja toinen haukkuu toisen pystyyn niistä sanomisista. Toki jokaisella on oikeus siihen mielipiteeseensä, mut pitäiskö pikkusen miettiä miten sen esittää??

Linkki keskustelupalstalle

Uskomattoman jyrkkiä toiset voikaan olla mielipiteissään. Elämä ei ole mustavalkoista vaikka sitä kuinka haluaisi. Minusta elämä on myös paljon mielenkiintoisempaa jos välillä vetää harmaaks tai näkee vähän punaista, vihreeksiki muuttuminen kuuluu vaan tähän kaikkeen. Onneksi mukaan mahtuu myös keltaisia, aurinkoisia päiviä. Puhumattakaan sinisestä puhdistavasta sateesta jonka kruunaa näyttävä sateenkaari.

Oon aina arvostanu suorapuheisuutta ja mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän sitä olen alkanu myös itse toteuttaa. Tykkään puhua asioista suoraan ja kertoa mitä mieltä jostain olen, mut usein se vaatii hienotunteisuutta, kykyä lukea ihmistä. Ei kaikille voi vain töksäyttää asioita. Välillä menee mullaki pahasti mönkään kun tunteet ottaa vallan tai se suu vaan käy ajatuksia nopeammin, mutta niistäki selviää puhumalla jos toinen on vielä vastaanottavainen. Mököttäminen ja mykkäkoulu on raivostuttavaa ja lapsellista, sitä en siedä yhtään. Toki voi ja saa ottaa oman aikansa ja koota ajatukset, mutta senkin voi toiselle sanoa, että "palataan asiaan uudelleen, ensin on pakko hetki miettiä". Kommunikointi on kuitenkin kaiken A ja O. Tokihan voi olla, että on asioita joita ei enää haluakaan selvittää ja oli ne syyt niihin sitten mitkä tahansa, silloinkin on reilua sekin asia kertoa toiselle, jotta molemmat osapuolet voivat jatkaa elämää eteenpäin seesteisesti.