5 yksinkertaista juttua, jotka tekee mun arjesta paljon miellyttävämpää

Ihanaa, taas on perjantai! Viikot kiitävät ohitse aivan hurjaa vauhtia, kun on paljon tekemistä. Tällä viikolla meillä on ollut migreenipäivien lisäksi monta kivaa päivää. Mikä parasta, keskiviikkona saatiin vieraaksi kaksi mun ystävää lapsineen. Meillä kolmella on yhteensä yhdeksän lasta, joista vanhin on viisivuotias, menoa ja kavereita siis riittää, kun näemme porukalla.  ♡

 

Tänään ajattelin listata ylös muutamia yksittäisiä asioita, jotka tekee mun arjesta paljon miellyttävämpää. Tietysti tärkeimpiä tekijöitä arjen mukavaksi tekemiseen ovat armollisuus ja rentous, mutta on myös rahalla tai omalla vaivannäöllä saatavia keinoja tehdä arkisesta elämästä astetta kivempaa. Nää pienet jutut auttaa meitä arjessa pitämään arjen (ja pään) paremmin kasassa.

Rikkaimuri

 

Ostettiin rikkaimuri meille noin kolme vuotta sitten, kun oltiin sitä pohdittu ensin pari vuotta, haha. Rikkaimuri on ollut kyllä jokaisen sentin arvoinen apulainen arjen pyörityksessä! On niin kätevää ruuan jälkeen imuroida muruset pöydän alta tai pikaisesti siistiä yleisilmettä koko asunnosta. Nyt meillä olisi aika päivittää imuri, kun vanha vetelee viimeisiään. Tekisi mieli raaskia panostaa ja ostaa dyson, saa nähdä miten käy.

Wet wipes

 

Eli tutummin vauvan peppupyyhkeet, näille pitäisi myöntää jokin palkinto! Kosteuspyyhkeitä on mulla aina jokaisessa laukussa yksi paketillinen. Kun lasten kanssa on paljon liikkeellä, wet wipesit ovat aivan korvaamaton apu! Näillä pyyhitään likainen kahvilan pöytä, kädet ennen syöntiä ellei ole vesipesuun mahdollisuutta, lasten (ja omat) sotkut ruokailun päätteeksi, linnunkakka penkiltä, jäätelö rattaista ja maito auton nahkapenkiltä. Välillä mietin, että voisi kehitellä jonkin vähemän roskaa tuottavan vaihtoehdon, mutta en vain ole törmännyt toiseen vaihtoehtoon, joka toimisi yhtä hyvin. En tällä hetkellä selviäisi ilman kosteuspyyhkeitä, niin paljon sotkua tällä porukalla tulee, eikä se kysy paikkaa tai aikaa.

Wet wipesit puhuttavat tasaisin väliajoin, kun niiden turvallisuutta kyseenalaistetaan. Suomessa nämä ovat hyvin tarkan silmän alla ja varmasti turvallisia. Teho esimerkiksi siivouksessa perustuu hyvin pitkälle öljyihin ja hankaukseen.

 

Kuivausrumpu

 

Siis tämä! En kertakaikkiaan ymmärrä, miksi emme ole ostaneet tätä heti. Olen (toki vitsillä) sanonutkin, että kuivausrummun vuoksi olisi kannattanut vaikka syödä kaurapuuroa aikansa, että olisi saanut säästettyä tuon summan aiemmin. Sen lisäksi, että aikaa ei mene enää loputtomaan pyykkien ripusteluun, kuivausrumpu on vähentänyt huomattavasti pölyn määrää koko kodissa. Vaatteet pölisevät paljon vähemmän, mua ei aivastuta se vaatepöly ja villakoiriakin juoksee lattioilla selvästi entistä vähemmän.

Paikka kaikelle

 

Tää on vähän kliseinen, mutta toimii. Eikä muuten tarkoita sitä, että meillä olisi tavarat aina järjestyksessä. Eivät todellakaan ole! Meillä kuitenkin on aikalailla jokaiselle tavaralle oma paikkansa. Ennen tavaroiden etsimiseen meni ihan kamalasti aikaa, ja se oli etenkin kiireessä ärsyttävää. Muutama vuosi sitten konmarin innoittamana kävin jokaisen taloutemme tavaran läpi ja järjestin niille omat paikkansa. Enää en ole lähellekään niin tarkka kuin silloin, mutta tavaksi on jäänyt tietty järjestelmällisyys. On niin helppoa kun tietää heti, mistä aloittaa etsiminen ja missä niiden neulojen tai jäsenkorttien oikea paikka on. Siivouskin nopeutuu huomattavasti, kun ei tarvitse miettiä, mihin minkäkin tavaran oikein puskisi.

Langattomat kuulokkeet

 

Tämä on paras juttu! Vaikka olisi kuinka kotiäiti tai -isä, joskus kaipaa pienen tauon siitä hälinästä ja metelistä. Aina ei kuitenkaan ole mahdollista päästä lähtemään kotoa minnekään. Nämä hetket pelastaa juurikin nuo kuulokkeet! Meillä on muodostunut jo perinteeksi kotityöt kuulokkeet päässä, toki vain silloin kun molemmat ovat kotona. Mikäpä sen parempaa kuin kuulokkeet päässä siivoilla kuunnellen äänikirjaa, kun samalla toinen aikuinen katsoo lasten perään. Tuntuu aivan siltä, kuin olisi ihan yksin ja omassa rauhassaan, kun ei kuule mitään sen äänikirjan tai musiikin lisäksi, työtkin tulevat hoidettua kuin huomaamatta.

 

 

Tässä muutamia yksinkertaisia juttuja, jotka ovat meillä aivan arjen sankareita. Mitä arjen pelastajia sulla on? Olisi kiva kuulla.

-Reetta