Edullista sisustamista - lastenhuoneen uusi ilme

Mulle ympäristön visuaalisuus on tosi tärkeä juttu. En esimerkiksi osaa rentoutua sotkussa, vaikka meillä enemmän on sotkua kuin siistiä niin haluan että koti on sellainen, jossa viihdyn. Siinäkin tapauksessa, että kysymyksessä on väliaikainen koti. Kun oltiin muuttamassa tähän rakennusajan väliaikaiskotiin, aluksi päätimme että emme sisusta tätä ollenkaan mutta näköjään olen vähän sisustellut, hups.

Vuokrakodeissa sisustaminen on hieman erilaista kuin omassa, sillä asuntoa jotenkin varoo kamalasti, onhan se jonkun toisen oma. Tähän asuntoon olen tainnut tehdä vain yhden reiän seinään, muuten olen soveltanut seinässä jo olleita nauloja tauluille ja muille. Vuokra-asunnoissa on myös pintamateriaaleja, joita ei itse valitsisi ja niiden ympärille se sisustus on rakennettava. Toisaalta se voi olla myös hyvä juttu. Esimerkiksi lastenhuone tässä asunnossa on kokonaan harmaa ja musta alkaa tuntua, että tykkään tästä enemmän kuin siitä ainaisesta valkoisesta, jotenkin ihana tunnelma! Epämieluisien ratkaisujen lisäksi vuokrakodeista voi löytää myös sellaisia juttuja, joista ei tiennyt itse pitävänsä.

Eilen tein taas leluinventaarion lastenhuoneessa ja laitoin paikoilleen sinne tarkoitettuja sisustusjuttuja, kuten hyllyn, maton ja pompomit. Täytyy sanoa, että tykkään tästä värimaailmasta, vaikka se on todella erilainen kuin ennen lastenhuoneessa. Aiemmin lastenhuone on ollut todella vaalea, mutta nyt halusin oikein korostaa tuota harmautta ja lämmintä tunnelmaa.

Mainitsemani leluinventaario tarkoittaa suomennettuna meillä lastenhuoneen siivoamista. Lapset levittävät kaikki lelunsa ympäri huonetta ehkä sekunnissa ja meillä niitä ei siivota joka ilta takaisin. Lapset, minä eikä sen puoleen mieskään jaksa sitä joka iltaista rumbaa, niinpä olemme suosiolla järjestelleet kaikki paikoilleen kerran viikossa siivouspäivänä ja silloin käydään jokainen lelu läpi, otetaan rikkinäiset pois ja laitetaan jokainen tavara omalle paikalleen. En voi vaatia lapsia siivoamaan kaikkea sitä joka päivä, jos en itsekään jaksa moista urakkaa. Niinpä olemme lasten kanssa yhdessä nyt vähentäneet leluja isommalla kädellä varastoon, jotta siivous sujuisi pienemmällä vaivalla ja sen jaksaisi tehdä päivittäin. Sotku nimittäin stressaa meitä aikuisia ja lapset turhautuvat myös sekaisin oleviin leluihin. Ainahan niitä saa sieltä lisää tarvittaessa. Itse asiassa meillä on suurin osa leluista aina ”piilossa” ja niitä vaihdellaan sitten säännöllisesti lastenhuoneeseen. Sitten kun muutaman kuukauden varastossa olleet lelut taas tuodaan esille, ovat ne kuin uusia ja kiinnostavat aivan eri tavalla. Nyt pienensimme ennestään lastenhuoneessa olevien lelujen määrää ja toivonkin, että tämä ainainen kaaos saataisiin nyt kuriin. Jätimme esille vain ne lelut, joilla lapset oikeasti leikkivät.

Koska rahaa ei ole määrättömästi taloudessamme, myös sisustamisessa täytyy olla säästeliäs. Olisi ihanaa kun voisi ostaa kotiin vain ihania klassikkohuonekaluja, mutta toisaalta oma viehätyksensä tässä asteittain ja luovuutta käyttäen sisustamisessakin. Esimerkiksi lastenhuoneen sisustuksessa lähes kaikki on kierrätettyä. Sängyt ovat samat Niemen kalusteen sängyt, joissa olen itsekin nukkunut lapsena. Sängynpeitteet ovat myös lapsuudestani, on muuten paras materiaali ikinä peitteelle tuollainen poppana! Ikean lokerikko on ostettu uutena vuosia sitten, mutta toinen säilytyskaluste ostettu käytettynä . Matto, kirjaintaulu ja pieni hylly ovat paikallisesta roskalava -ryhmästä tehty löytö, satuin oikeaan aikaan paikalle kun ystäväni lahjoitti siellä tavaraa. ♡ Valkoisen julisteen olen piirtänyt itse ja pompomit ovat neljän vuoden takaiset synttärikoristeet, jotka kaivoin varastosta. Nyt lastenhuone näyttää todella erilaiselta kuin ennen, mutta rahaa ei muutokseen tarvinnut käyttää ollenkaan. Onneksi siisteys on sellaista sisustamista, johon ei juuri rahaa tarvita ja se on mun mielestä sisustuksen tärkein juttu. Siivoamisen jälkeen kyllä tuntuukin aina siltä, et koko koti näyttää paljon freesimmältä ja kauniimmalta. 

Aluksi kauhistelin noita harmaita seiniä ja ajattelin, että lastenhuoneesta tulisi helposti synkkä, mutta nyt tykkään kyllä tästä kovasti. Toivotaan, että lelujen karsiminen auttoi ja saataisiin meidät kaikki myös innostumaan lelujen keräämisestä hieman entistä paremmin, haha. Kivaa alkanutta viikkoa sulle! Meillä on huomenna jälleen treffipäivä miehen kanssa, jee! ♡

 

Muistathan, että tämän kuun loputtua myös tämä starbox lakkaa olemasta. Blogini jatkaa täällä: https://tusinakoti.blogspot.com/

 

- Reetta