Hyvää joulua!

Joulu on täällä! Ajattelin vielä pikaisesti tulla toivottamaan sulle hyvää joulua ennen rauhoittumista joulun viettoon. Toivottavasti sun joulu on täynnä rakkautta, rauhaa ja iloa!

 

Me aiomme olla tänä jouluna ainakin aaton ihan omalla perheellä. Olisi mukavaa viettää isommalla porukalla aatto, mutta lahjojen ja lasten edestakaisin kuljettelu tuntui hieman työläältä. Ehtiihän sitä ajelemaan jonain muunakin päivänä mummoloihin, eihä joulu suinkaan ole vain aatto! Ja kyllähän meillä alkaa olla jo ihan hyvän kokoinen porukka kasassa omastakin takaa! Olemme viettäneet lasten syntymien jälkeen jouluja sekä omalla perheellä että isommalla porukalla, molemmat todettu yhtä hyviksi vaihtoehdoiksi.

Ensimmäistä kertaa koskaan tilasimme huomiselle aivan ventovieraan Joulupukin ja nyt jännitetään, sattuiko meille hyvä tuuri valinnan kanssa.

 

On ihanaa, että meille on ehtinyt näiden vuosien aikana kehittyä ihan omat jouluperinteet ja aikataulut. Ensi yönä valvomme miehen kanssa kinkkua ( siis minä valvon, mieheni omaa aika hyvät unenlahjat ja heräilen aina koko yön peläten että kinkku on kuivanut tai palanut uuniin, haha), aamulla keitämme riisipuuron ja lapset saavat avata pari lahjaa. Tämä perinne helpottaa huomattavasti koko tulevaa päivää, kun paketeista paljastuu jotain kivaa uutta tekemistä. Aattona touhuillaan joululaulujen soidessa ja enkelikellon kilinää kuunnellen. Enkelikello onkin heti kuusen jälkeen tärkein joulukoriste! Lapsuuden jouluja miettiessä ensimmäinen mieleen tuleva asia on enkelikellon kilinä aattoaamuna. Muistan niin selkeästi ne tuoksut ja äänet, kun kävelin olohuoneeseen joululaulujen soidessa hiljaa, enkelikellon kilinän ja äidin touhuilemassa keittiössä. ♡ Jouluaattoisin mekin heräämme tarkoituksella ennen lapsia, laitamme joululaulut soimaan, enkelikellon kilisemään ja riisipuuron tulemaan. Hyviä perinteitä kannattaa jatkaa!

 

Joulusaunassa olemme käyneet mihin aikaan päivästä se sattuu parhaiten sopimaan. Monena vuonna meillä oli saunaton asunto, joten tämä perinne hakee meillä vielä paikkaansa. Jouluaterian syömme myöhäisenä lounaana ja Joulupukkikin tulee jo kolmen- neljän aikoihin, mitä sitä turhaan lapsia kiusaamaan jännityksellä iltaan saakka? Heidän on niin vaikeaa malttaa odottaa, kun odotusta on takana jo vähintään sieltä joulukuun alusta saakka. Jouluaterian ja Joulupukin jälkeen alkaa mun mielestä se paras osuus joulusta; saa rauhoittua, olla vain rennosti ja herkutella yöpuvut päällä. Pelailla lasten kanssa uusia pelejä ja seurata heidän maailman aidointa riemua. Sekä tietysti käydä jokaisessa välissä syömässä jouluherkkuja, nam!

Joulumielen mulle tuovat ennen kaikkea lapset! Joulu ei tuntuisi lainkaan samalta, ellei saisi nähdä sitä aitoa iloa ja jännitystä, pienten tähtisilmien tuiketta. ♡ Oi, en millään malttaisi odottaa huomista. Ihanaa, ihanaa joulun aikaa sinulle, nautitaan rakkaistamme!

-Reetta