Jouluvalmistelut ilman stressiä

Siis en vain pysty olemaan hehkuttamatta, miten ihana tämä aika vuodesta on! Tuntuu ihan siltä, et aivan pieni hetki sitten tuskasteltiin helteiden kanssa ja nyt aattoon on enää muutama hassu päivä. Tänä vuonna on ollut ihanaa laittaa joulua, kun kerrankin osaan olla ottamatta stressiä! Pakollisia juttuja ennen aattoa on enää muutaman lahjan paketointi, pasteijoiden leipominen ja viikkosiivous. On paljon muutakin mitä varmasti teen ja olen joka vuosi tehnyt, mutta en ota paineita. Ellen ehdi tai jaksa, joulu saa tulla ilman niitä. 

Viikonloppuna haimme  meille joulukuusenkin, aidosta kuusesta tulee kyllä ihan erilainen tunnelma kuin tekokuusesta! Meidän kuusi on tänä vuonna perinteisen metsäkuusen sijaan pihtakuusi, sillä metsäkuusi on aiheuttanut mulle  hieman allergisia oireita. Tämä pihtakuusi ei tuoksu juuri ollenkaan, eikä mun ole tarvinnut ottaa ensimmäistäkään allergialääkettä tai niistää nenää, huippua! Ihailin kyllä niitä ihanan tuuheita ja täydellisen muotoisia metsäkuusia, mutta tämä hieman harvempi ja hapsottavakin  on aika symppis. Mikä on ehkä parasta, tämä pihtakuusi ei varista neulasia juuri ollenkaan ja neulaset ovat vahamaiset sekä pehmeät. Tosin metsäkuusen piikikkäät neulaset saattaisivat pitää taaperon intoa repiä kuusta hieman aisoissa, haha. 

Maanantaina kävimme koko perheen voimin ostamassa kuuseen valot ja tytöt saivat valita yhdet kuusenkoristeet. Näin ajateltiin tehdä joka vuosi, saavat sitten ottaa kotoa muuttaessaan kaikki lapsuudesta kerätyt kuusenkoristeet omaan kotiinsa mukaan. Sokoksen jouluosastolla koristeita valittiin hartaasti ja kauan, mutta lopulta molemmat löysivät mieleisensä. Valinnanvaikeus meinasi iskeä moneen otteeseen, kun  lasisia ihanuuksia  oli vaikka missä väreissä ja muodoissa. Aurora tiesi heti etsivänsä kokonaan glitterin peitossa olevaa koristetta, Linnea taas valitsi lähes jokaisen huomaamansa koristeen aina hyläten edellisen valinnan, pieni. Lopulta kuitenkin löytyi se kaikkein kaunein! Joonas saa sitten valita ensi vuonna myös, nyt häntä kiinnosti lähinnä jouluvalojen pakkaus. 

Linnean pallo rusetteineen, glittereineen, yksisarvisineen ja höyhenineen
Aurora valitsi glitterisen lasikoristeen, jossa roikkuu kolme "timanttia"

Leivottukin on vähän. Linnean toiveesta tein ja koristelin jo ehkä viikko sitteen osat piparkakkutaloon, jonka toivottiin olevan Pipsa Possun koti. Nyt sitten en uskalla liimata osia yhteen, sillä pelkään kaikkien seinien hajoavan, fiksua! Etenkin kun yksi seinä meni jo osittain rikki, haha. Tänään tein suolaista piirakkaa ja kääretorttua meille jouluksi ja vein myös naapurille niitä kiitokseksi hirvipaistista, jota saimme aiemmin syksyllä. Ainakin lihapasteijoita aion vielä leipoa, ne ovat joka jouluinen "pakko". Olen syönyt niitä varmasti jokaisena jouluna elämässäni, ja joka joulu ne vain ovat niiiiiiin huikeita. 

 

Tällaisissa touhuissa ja tunnelmissa täällä vietetään jouluviikkoa, joko siellä on kaikki tehtynä? Rentoa ja tunnelmallista jouluviikkoa just sulle!

- Reetta