Rehellinen laukkuratsia - mitä löytyy kotiäidin käsilaukusta?

Mulla on sellainen vihko, johon kirjoitan ylös kaikkia kivoja postausideoita, jotta muistan mistä kaikesta olen innostunut. Etsin myös siihen ideoita joskus netistä ja niitä on aika monta sivullista jo. Niitä kertyy koko ajan lisää, sillä yleensä kuin itsestään mulla putkahtaa joku idea päähän ja postaan sen, enkä koskaan käytä niitä ideoita sieltä vihkosta. Onpahan varastona sellaista päivää varten, jolloin idea ei synny itsekseen vaan aivot lyövät tyhjää. Sellaisesta selailusta tämä postaus sai alkunsa. Yhdessä listassa oli ehdotuksena postaus laukun sisällöstä. Ajattelin mielessäni että voi herranjestas, tuollaista en ikinä voisi tehdä, kun mun laukku on täynnä kaikennäköistä törkyä. Sit tajusin että ei, juuri siksi mun pitää esitellä oma laukun sisältö, koska mun ensireaktio oli se, että en ikinä esittelisi sitä sekametelisoppaa kenellekään, haha.

Minä päätin, että esittelen sulle mun laukun sisällön, löytyipä sieltä mitä hyvänsä. Ja mun laukku on kyllä sellainen että sitä ei koskaan tiedä, mitä sieltä löytyy. Luvassa ei siis ole sellaista postausta, jossa laukun sisältö on kasa yhteensointuvia pussukoita purnukoita nätisti pöydälle aseteltuina vaan täysin rehellinen selonteko ruuhkavuosia elävän äiti-ihmisen laukun sisällöstä. Tämä laukku on sellainen, joka mulla on aina automaattisesti mukana. Se roikkuu naulakossa ja jonnekin lähtiessä otan sen mukaani. Muut laukut ovat tyhjänä kaapissa. Mulla ei todellakaan ollut mitään käryä siitä, mitä laukussa tällä kertaa sattuisi olemaan mutta otin kameran kaapista, laukun naulakosta ja päätin kuvata tänne kaiken, oli siellä sitten mitä hyvänsä. Ja kyllähän siellä tavaraa oli, kaikkea sitä raahaakin pitkin kaupunkia olallaan!

 

Mun laukusta löyti:

Paketillinen kosteuspyyhkeitä

- Näitä mun laukussa on aina, siis aina. Viimeksi pelastin näillä mun housut ketsupilta.

Vaippa

- Siis nyt on huolestuttavaa. Nimittäin se, että mun laukussa oli vain yksi vaippa! Yleensä siellä on ehkä sata ja eihän yksi riitä mihinkään jos lähtee jonnekin muutamaksikaan tunniksi.

Puhdas pyyhe

- Puhdas pyyhe on myös sellainen, joka löytyy aina mun laukusta. Tämä on niin juurtunut tapa, että kannan sitä mukanani vaippojen lisäksi varmasti myös eläkeiässä, haha.

Esikoisen balettitossut

- Niinpä tietysti. Esikoisen balettitossut ovat aina väärässä paikassa ja jokainen maanantai niitä etsitään kissojen ja koirien kanssa. Mun moka, laitan ne aina ajatuksissani jonnekin ja sitten en muista enää, minne. Balettivaatteille on kyllä oma paikkansa, mutta tossut eivät sinne jostakin syystä päädy koskaan.

Kynsilakka

- Yleensä multa löytyy myös kynsilakka laukusta, aivan turhaan. Usein jonnekin lähtiessä nappaan jonkun kynsilakan mukaan ja aion lakata kynnet autossa, mutta eihän se koskaan onnistu. Auto heiluu liikaa ja kärsin muutenkin matkapahoinvoinnista. Ehkä joku kaunis päivä vielä opin, että ei sitä lakkaa kannata turhaan sinne laukkuun pakata.

Lompakko

- Tajusin vasta, että mullahan on kiva lompakko. Piti muuten hetki miettiä tuota sanaa ”lompakko”, alkoi kuulostaa niin hassulta että mietin, onko se edes sana, hah. Mun mies osti mulle tämän monta vuotta sitten, mutta vasta nyt olen alkanut kunnolla sitä käyttää. Yleensä kortit ovat kulkeneet puhelimen suojakuoressa, mutta nyt minulla ei ole korttitaskullista kuorta joten käytän lompakkoa. Ovathan ne kortit tuolla paremmin tallessa kuin puhelimen avoimessa korttitaskussa. Tämän lompakon sivutaskuun sopii myös puhelin sopivasti mukaan, kiva juttu sekin.

Roskia

- Täytyy myöntää että yllätyin roskien määrästä. Siinä mielessä nimittäin, miten vähän niitä lopulta oli, heh. Vain kaksi tyhjää lasten smoothiepussia, kaksi kuittia ja yksi epämääräinen muoviroska. Olisin kuvitellut, että niitä on enemmänkin. Niin, ja oli myös pari mainosta postinhakureissulta.

Neuvolakortti

- Tämäkin on jäänyt laukkuun näemmä. Täytyy siirtää omalle paikalleen, josta sen löytää helposti. Vaikka sen varalta että käy yhtä nolosti, kuin muutama vuosi sitten, apua! Soitin lapselle aikaa lääkäriasemalle, jossa emme olleet käyneet aiemmin. En saanut aikaa varattua, sillä en yht´äkkiä muistanut lapsen, omaa enkä miehen sotua! En tajua mitä mulle kävi, yleensä muistan numerot hyvin.

Lapsen talvikintaat

- No jaa, ei mitään hajua, miten ne tuonne ovat menneet.

Siteitä, tietysti

 

lasten sukat

- Mukana täytyy aina olla lapsille jarrusukat siltä varalta, että päätyy menemään yllättäen vaikka hoplopiin, jossa normaalit sukat jalassa on turhan liukasta kiipeillä.

 

Hiuspinnejä

-Kummallista kyllä, ei yhtään pompulaa.

 

Tuttipullon korkki

-Ja tietysti sellaiseen pulloon, jollaista meillä ei edes ole. Ilmoittele siis, jos sulta puuttuu tuollainen sininen tuttipullon korkki.

Aika tavallinen laukun sisältö mulle. Vähän olisin toivonut jotain superoutoa, jotta postauksesta olisi tullut hauska, mutta aika tavallista kamaa siellä laukussa tällä kertaa oli. Yleensä siellä ei ole lasten kintaita, mutta aina jotakin muuta sinne kuulumatonta kuitenkin. Täytyykin nyt täydentää laukkua, sillä siltä puuttuivat yleensä aina mukana kulkevat yksivuotiaan varavaatekerta ja omat puhtaat alushousut, ne kuuluu olla aina mukana. Mitä sun laukusta löytyy, onko siellä jotakin todella  outoa?

Muistathan, että tämän kuun loputtua myös tämä starbox lakkaa olemasta. Blogini jatkaa täällä: https://tusinakoti.blogspot.com/  Tervetuloa seuraamaan tusinakotia sinne! 

- Reetta