oikeasti hyvä teeleipä - tämän ehtii tehdä kiireisenkin arjen keskellä

Laitoin eilen instagramiin kyselyn siitä, kiinnostaisiko maailman helpoin ja tajuttoman herkullinen resepti teeleivälle. Vastanneista 97% oli sitä mieltä, että kiinnostaa, joten tänään luvassa ohje tähän meidän luottoleipään. Teeleipä, tuo ensimmäisellä kotitaloustunnilla opittu pikaratkaisu silloin, kun kaapeissa ei ole ”mitään”.Tällaisissa tilanteissa meillä on aina tehty teeleipää, kunnes tuunasin siitä kerran vahingossa niin hyvää, että nykyään meillä syödään teeleipää silloin, kun tekee mieli jotain hyvää iltapalaksi. Tähän teeleipään löytyy ainekset varmasti lähes aina kotoa ja valmistukseen ei mene kuin hetki.

Tarvitset:

 

3 dl  vehnäjauhoja

3 dl  kaurahiutaleita

3 dl  maitoa

3 rkl  ruokaöljyä

3 tl  leivinjauhetta

1 tl  suolaa

0,5 dl  tummaa siirappia

1 dl  juustoraastetta

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Nostele ja painele taikina pellille haluamasi kokoisiksi leipäsiksi. Paista 225 -asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Nauti lämpimänä.

 

Juusto ja tumma siirappi nostavat leivän pinnalle tummia herkullisia palleroita, joita ei kannata säikähtää ja luulla leivän palamiseksi, kuten allekirjoittanut ensimmäisellä kerralla teki ja otti leivän liian aikaisin uunista. Jos teen isomman määrän leipää, teen tämän ohjeen puolitoistakertaisena ja levitän taikinan vain levyksi pellille, sitten hieman jäähtyneenä leikkaan saksilla paloiksi. Tämä ei ole ehkä se terveellisin teeleipä mutta niin hyvää, että tätä kehtaa tarjoilla vaikkapa yllätysvieraille hyvillä mielin, nam! Seuraavan kerran ajattelin laittaa juustoraasteen tilalle porkkanaraastetta, siitäkin voisi tulla herkullinen.  

Mun mielestä maailma saisi olla täynnä tällaisia oikeasti herkullisia pikareseptejä. Usein tekee mieli jotakin hyvää, mutta aika ja jaksaminen ei anna periksi alkaa alusta saakka leipomaan esimerkiksi sämpylöitä. Toivottavasti sulle oli iloa tästä meidän monet illat pelastavan leivän ohjeesta! Mun pitäisi vielä tänään jaksaa vääntää yhden nettikaupan kanssa siitä, onko mahdollista jättää korvaamatta viallista monen kympin lelua, jolla lapsi ehti leikkiä vain muutaman tunnin ennen sen rikkoutumista, huoh. Onneksi sain avukseni kilpailu- ja kuluttajaviraston. 

 

Ihanaa viikonloppua sulle! Jos teet mun ohjeella teeleipää niin kerro ihmeessä, tykkäsitkö.

 

- Reetta