Tervetuloa, joulukuu!

Moikka!

Tänään mulla on aivan mielettömän hyvä fiilis. Ilma on ollut aivan surkea ja Joonas on taas sairaana, mutta huomenna alkaa joulukuu, joten mikään ei lannista mua nyt. Minä olen just se pönttö, joka alkaa odottaa joulua jo helteiden loputtua eli joulukuu on mulle jo sama kuin joulu, jee!

Kun miettii syitä tähän mun jouluhulluuteen, ei niitä kaukaa tarvitse etsiä. Mun äiti on samanlainen joulua rakastava ihminen ja tämä piirre näyttää periytyvän tehokkaasti. Nimittäin myös meidän lapset ovat niitä, jotka itkevät joulukoristeita siivottaessa sitä, että joulua tulee ikävä. Selkeästi siis olen onnistunut tuomaan ainakin jotain sitä samaa tunnelmaa ja taikaa omassa kodissani jouluun, mitä sain kokea lapsuudessani. Varmasti tämä joulun ylistevuotava rakastaminen juontaa juurensa niistä ihanista muistoista lapsuuden jouluista. <3

Myös lapset ovat laskeneet öitä joulukuun alkuun joten voi olla, että aamulla herätään kukonlaulun aikaan. Heidän motivaattorinaan tosin taitaa toimia joulukalenteri enemmän mitä kuukauden vaihtuminen, haha. Ajateltiin miehen kanssa yllättää lapset ja koristella meidän valkoinen tekokuusi olohuoneeseen heidän mentyä nukkumaan. Aamulla heitä sitten odottaa koristeltu kuusi, jonka alla joulukalenterit. Jouluksi halutaan oikea kuusi olohuoneeseen, joten valkoinen kuusi siirretään lastenhuoneeseen myöhemmin. Musta tämä oli niiiiiin hyvä idea, saadaan nauttia kuusesta pidempään!

Mulla on myös huomenna synttärit. Siihen liittyen mies ja tytöt kävivät kaupassa, eivätkä kuulemma kerro minulle, mitä ostivat. Tosin Linnea oli kolmivuotiaan itsevarmuudella tuumannut: ”En aio kyllä kertoa äidille, mutta mulla on puhuvat silmät. Ja joskus suu voi puhua ihan itsekseen.” en kestä, miten söpö! Joulukuun lisäksi mua siis huomenna odottaa todennäköisesti unien jatkoaika aamulla ja herkkuja, ihan parasta.

Nyt jos vielä malttaisi hieman siivota ja sitten alkaa viikonlopun viettoon, joka kuulostaa aika hyvältä. Mukavaa viikonloppua ja tietysti joulukuuta kaikille!

 

-Reetta