Babyshower-ideoita

Meillä on kaveripiirissä ollut nyt niin onnekas kevät, että olemme saaneet järjestää jo kahdet babyshowerit eli vauvajuhlat. Toisen vauva tuossa syntyikin jo maailmaan vähän aikaa sitten ja toisen juhlia vietettiin äitienpäivää edeltävänä lauantaina. Eli vielä saadaan odotella hetki toisen pienokaisen syntymää. Babyshowerit on pikkuhiljaa rantautuneet tänne Suomeenkin tuolta jenkkilästä, ja tarkoituksena niissä on juhlia "viimoisen" kerran äidin kanssa ennen lapsen syntymää. Yleensä juhliin kuuluu syömistä, leikkejä ja lahjoja vauvalle sekä äidille. Nyt kun olen ollut mukana järjestämässä kaksia juhlia, niin ajattelin vinkkasta teille muutaman jutun vauvakutsuja varten.

Meillä oli molemmissa juhlissa koko juhlaporukka suunnittelemassa. Nyyttärimeininki toimi ruokien kannalta parhaiten, jokainen vieras toi jotain syömistä tai juomista, jotka oli päätetty etukäteen. Isolle porukalle kehtasi vielä tehdä kakunkin, toisissa juhlissa oli vähemmän porukkaa, joten muffinsit ajoivat asiansa. Noita mahakakkujen ohjeita löytyy hyvin Youtubesta videoiden kera. Muuten tarjoiltavana oli pikkusuolaista, salaattia, karkkia, hedelmiä (hedelmävaunut)ja alkoholitonta boolia.

Kumpiikin juhliin oli suunniteltu etukäteen vähän ohjelmaa. Ensimmäisissä juhlissa arvailtiin vauvatavaroiden hintoja, "hedelmöitettiin munasoluja" aasinhäntä-tyylillä ja maisteltiin pilttejä. Äiti arvaili meidän vieraiden vauvakuvia ja vaihtoi sokkona vaippaa. Toisissa juhlissa ei ollut yhtä paljon ohjelmaa, mutta arvailimme äidin mahanympäryksen pituutta lankakerän avulla, arvuuttelimme tulevan vauvan pituutta, painoa yms. vauvavisassa ja jätimme tulevalle vauvalle ja perheelle terveiset kirjaseen, jonka äiti sai mukaan kotiinsa.

Lahjoja oli paljon vaippakakuista tuttipuuhun, hemmottelukoreista lahjakortteihin, ammeista imetystyynyihin, vaatteita ja pehmoleluja unohtamatta. Molemmat juhlat järjestimme yllätyksenä tuleville äideille ja pienten sattumusten kautta kumpikin yllätys onnistui hienosti. Musta tää on ihana juhlan aihe ja hienoa että tällainenkin juhla on viimein vakiintumassa myös suomalaiseen kulttuuriin. Tuleva äiti kaipaa kuitenkin hemmottelua ja ystäviensä läsnäoloa! :)