Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä

 Siniset rautajakkarat ja wanha vitriinikaappi ovat Pentikistä.

Pidän valkoisesta väristä, jonka paljous mielletään sisustuksessa moderniksi ja toisinaan jopa kolkoksi. Minusta valkoinen väri luo valoisuutta ja tilavuuden tuntua ja toimii näin ollen erityisen hyvin pohjana meidän pienelle kerrostalokolmiolle. 

Meillä on lähes kaikki seinäpinnat eteistä ja makuuhuoneen yhtä seinää luukunottamatta valkoisia. Sävynä on käytetty enimmäkseen paperinvalkoista, mutta myös harmaaseen vivahtavia sävyjä löytyy muutamalta seinältä, ja eteisessä sekä makuuhuoneen yhdessä seinässä on vaaleanharmaa maali. Tapetit meille on valikoituneet Eco white light - mallistosta, joka on yllätys yllätys myös valkoista. Lastenhuoneessa on hiekkaan vivahtavaa Ferm Living Native -tapettia. Lattia on kylpytiloja lukuunottamatta Cellon valkoista lankkulaminaattia, joka on ollut hyvä valinta lapsiperheeseen ja kerrostaloasuntoon. Myönnettäköön, että värien käyttö on suurilta pinnoilta jäänyt myös rohkeuden puutteen vuoksi. Jos asuisimme vanhassa talossa, lattia ei voisi olla muuta kuin aitoa puulankkua (haave nro2). 

Rakastan myös vanhaa rustiikkisuutta, ja sininen on lempivärini. Tyylilajeista pidän hienostuneen koristeellisesta ja kuluneesta talonpoikaisrustiikista, ja boho chic on aivan minua. Sininen väri sen sijaan rauhoittaa ja se sattuu olemaan lempivärini. Vanhat astiat ja keittiövälineet ovat heikkouteni.

Kotimme pohja on siis moderni ja valkea (valkoinen paletti ;) ), jonka päälle on luotu kerroksellisuutta yhdistellen uutta ja vanhaa sulavaan sopusointuun. Sininen väri  ja "boheemi tatsi" personoivat lopputuloksen. Eklektinen modernin boheemi kokonaisuus siis. Kuvat saavat jatkaa kerrontaa puolestani.

Ihanaa alkavaa viikkoa itse kullekin! - Kiitu

 Ihana ihana ihana (sanoinko jo ihana) ja vanha Arabia Ali - astiasto (tai sen alku) kotiutui minulle ihan äskettäin. Täydennystä kirpputoreilta kyttäillen..
Vanha tarjotin on kirpputorilöytö, ja tuo ihanasti kerroksellisuutta muutoin moderniin keittiöön.
 Raidallinen tyynynpäällinen on Hemtexiltä ja puukuosinen Indiskasta. Sininen väri sekä itselle tärkeä luonto saavat näkyä sisustuksessa!
Lastenhuoneen aarteita ovat wanha kansakouluaikainen paripulpetti, vanha puhelin sekä äitini virkkaamaa kaunis viltti.
Vitriinikaapin lasien läpi siintää mm. wanhoja keittiövälineitä, Indiskasta löytyneitä koristeellisia sinisiä säilytyslaatikoita ja sekalainen setti keittiötekstiileitä.
Myös moderni keittiö saa osansa sinisestä väristä, jota on toisinaan tekstiileissä ja lähes aina pöytäasetelmassa.
Suosikkiasetelmani: IIttalaa (kivi, kastehelmi), Aarikkaa, House Doctoria, Indiskaa..
Jälleen ihana kirpputorilöytö! Vanha Arabia Maisema - sarjan kakkulautanen, joita minulla on neljä. Tämäkin sarja saisi kasvaa tuolla vitriinissä lisää.
Pöytäliinaksi käy hyvin pellavaverho. Paisley-kuvio rikkoo ihanasti kovan ja kokovalkoisen keittiön modernia ilmettä. Pellava materiaalina pehmentää kokonaisuutta.
Arabia Maisema -sarjan lautaset ja wanha sinertävä pullo ovat kirpputorilöytöjä. Kastehelmi-astiat ovat lahjaksi saatuja lukuunottamatta suurinta ja vanhaa tarjoilulautasta, joka on myös kirpputorilöytö.
Ay Illuminate Z5 - valaisin oli pitkään haavelistan kärjessä - kannatti hankkia. Taulu on Askon talvimaisema ja tyynyt Hemteksiä, Indiskaa sekä Pentikiä, ja suosikkini on Saanan ja Ollin musta Maailman synty -tyyny.
Näkymää eteisestä olohuoneen läpi makuuhuoneeseen. Olohuoneen seinällä astiavitriinin vierellä on kaksi TineKhomen seinätarjotinta.
Aamulla vällyistä näkymä on tämä. Kaappivanhus toimittaa myös vaaterekin virkaa.