Kakkutaidetta

Heti alkuun - olethan huomannut, että Valkoinen Paletti löytyy myös Facebookista! Klikkaa TÄNNE ja käy tykkäämässä sivusta, niin pysyt näppärästi perillä uusista postauksista :) !

Minun on pitänyt jo monta kertaa postata tänne entisestä harrastuksestani kakkutaiteesta. Innostuin leipomisesta esikoisen synnyttyä, ja tuolloin löysin myös sokerimassan. Koskaan ennen en ollut muotoillut sokerimassasta tai marsipaanista mitään, mutta savesta tuli lapsuudessa muotoiltua enemmänkin, sillä harrastin vuosia kuvataidetta. Sokerimassa taipui siis ensinäkemästä hyvin käsissä, vaikka ei koostumukseltaan ihan savea vastaakaan.

Innostuin leipomaan kakkuja, jotka eivät vain maistuisi hyviltä vaan olisivat myös näyttäviä. Jonkin verran tein tilauksestakin kakkuja, kakkukoristeita ja kuppikakkuja lähipiirissä ja hieman sen ylikin. Innostuin jopa niin paljon, että suunnittelin melkein tosissani laittavani yrityksen pystyyn. Oli minulla leivonta-aiheinen blogikin, jota päivitin säännöllisesti vuoden verran. Niin, ja voitin Hurmaavin resepti -kilpailun eräällä kuppikakkureseptillä, jossa maistui vahvasti paikallisuus. Palkinnoksi sain Kitchen Aid Artisan -yleiskoneen. Voittajaresepti löytyy vanhasta leivonta-aiheisesta blogistani TÄÄLTÄ.

Vanhan blogini aikoihin en omistanut vielä kunnollista kameraa ja oli tuo somistuspuolikin vielä vähän hakusessa :D. Olen harrastanut myös paljon piirtämistä, mikä näkyy mm. vanhan blogini bannerissa. Siivet ovat minun piirtämäni ja kuvan kuppikakku on muokattu kuvankäsittelyohjelmalla teemaan sopimaksi ottamastani kuppikakkuvalokuvasta. 

Aktiivinen leivontaharrastus jäi, kun jouduin palaamaan ensimmäiseltä äitiyslomaltani takaisin töihin, enkä enää jaksanut työn ja pikkulapsiarjen ohella valvoa öitä sokerimassakoristeiden parissa. Perfektionistinä saatoin käyttää yhden koristeen tekemiseen tunteja, tai jopa päiviä. Leipominen jäi jossain määrin tavaksi, mutta koristeita ei tullut enää tehtyä.

Pitkän tauon jälkeen viime kesänä halusin tehdä kuopuksemme ristiäisiin kakun itse. Kakun kanssa meinasi tulla katastrofi, mutta koriste onnistui mielestäni hyvin. Kakku oli alkujaan oikein ryhdikäs suorine reunoineen, sileine pintoineen ja jämäköine kulmineen, mutta muotoillessani sivukoristusta toin pöytälampun liian lähelle ja sen lämpö aiheutti kakun yläosan turpoamisen (sokerimassa pehmeni ja valahti kakun reunoilta irti) sekä sokerimassan ja koristeiden valumisen sivuilla liian alas (huomaatkaa tönkkö sokerimassarengas, joka kiertää kakkua ja yrittää peittää vaurioita). Harmittaa vieläkin, miten vimosen päälle tarkasti työstetty kakku meni ulkomuodoltaan piloille, mutta koriste ja kakun maku onneksi pelastivat tilanteen! Ristiäiset olivat muutenkin oikein ihanat!

Tulette varmasti jossain vaiheessa kuulemaan tästä vanhasta harrastuksestani enemmänkin. Olen suunnitellut tekeväni kuvakoosteen tekemistäni kakuista ja kuppikakuista, mutta vielä en ole ehtinyt asiaan paneutua. JOku on jo ehkä huomannut, että pari reseptiäkin olen teille tässä blogissa jo jakanut TÄÄLLÄ ja TÄÄLLÄ - harrastus siis elää jossain määrin edelleen! Tässä teille kuvina maistiaisia viime kesän ristiäisten "kakkuilusta".

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! -Kiitu

Kuopus sylikummin (nuorimman pikkusiskoni) hellässä otteessa ottamassa vastaan kastetta. Valokuvasta creditit isälleni.