Kesäisiä fiiliksiä, kattaus sekä resepti

Pitkästä aikaa täällä taas! Viimeisen reilun viikon olen keskittynyt opiskeluun täysin, joten blogi on saanut odottaa. Paljon on sinä aikana ehtinyt tapahtua, nimittäin 10 kuukauden ikäinen kuopuksemme oppi kävelemään. Hän on ollut muutenkin liikkeissään nopea, mutta onkos tuo ihmekään, kun 3-vuotiaan vauhdikkaan isoveikan puuhia sivusta seuraa. Kiire on mukaan leikkeihin!

Vappu sujui mukavasti ja sääkin suosi. Perjantaina puhallettiin lapsien iloksi ilmapalloja, ja käytiin 40-vuotisjuhlissa. Eilen kuorrutettiin asunto serpentiinillä, syötiin hyvää ruokaa perheen kesken, ja otettiin ihan rennosti. Tänään päivällä nautittiin ulkoilmasta, ja käytiin alkuillasta isomummilassa kyläilemässä. Kaupunki oli täynnä ylioppilaslakkeihin pukeutuneita vapun viettäjiä, ja ilmassa oli kesän tuntua. Poikettiin satamassa vedyillä sekä jäätelökioskilla. Oli ihana fiilis, kun ei ollut kiire mihinkään, ja lapsetkin viihtyivät. Kotiin käveltiin Linnoituksen kautta hiljakseen nauttien auringon paisteesta ja maisemista.

Mitä me sitten vappuna söimme? Oli ihanaa kattaa pöytä koreaksi ja syödä ilman mitään kiirettä hitaasti nautiskellen (se on meillä nykyisin hyvin harvinaista herkkua). Ruuaksi oli perinteisten vappunakkien sijaan halloum-juustosalaattia ja täysjyväpatonkia ruohosipulilevitteellä - kesäruokaa siis! Salaatti oli niin hyvää, että olisi rikos olla jakamatta resepti teidän kanssanne. 

Halloum-juustosalaatti                                                                                                                                          

  • Penne-pastaa
  • Pestoa (esim vihreä genovese)
  • Jäävuorisalaattia puolikas kerä
  • rucolaa kaksi kourallista 
  • 1 punainen paprika
  • Puolikas punasipuli 
  • 3 tomaattia
  • Puolikas kurkku
  • Puolikas cantaloupe-meloni (voit käyttää myös viinirypäleitä tai mansikoita)
  • Fetaa, valkosipulia ja oliiveja öljyssä (myös öljyt)
  • Halloum-juustoa yksi pakkaus
  • Pähkinöitä ja siemeniä (esim salaatti-mix)

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Valuta valmis pasta, ja lisää sekaan reilu puoli purkkia pestoa. Jätä kannen alle muhimaan (ei kuumalle hellalle). Valmista salaatti. Leikkaa Halloum-juusto paloiksi, ja paista öljyssä kullanhohtoisiksi niin, että jokunen reuna saa jopa hieman mustua. Voit myös grillata juuston. Annostele lautasille alimmaksi pestopastaa, seuraavaksi salaattia, ja salaatin päälle lämpimiä halloum-juustokuutioita. Kruunaa annos pähkinöillä ja siemenillä. Tarjoile täysjyvä- tai ruispatongin ja tuorejuustolevitteen kera. Olen tehnyt tästä salaatista myös hieman eri variaatioita. Rucolan voi korvata pinaatilla tai versoilla, ja melonin rypäleillä tai mansikoilla. Sipulia ei ole välttämätöntä käyttää, ja pähkinät ja siemenetkin voi korvata krutongeilla.

Loppuun vielä otteita huhtikuulta. Tervetuloa toukokuu!