Sisustushaaveita

Artek A333 <3

Hei vain! Taas on hävyttömän pitkä aika kulunut edellisestä postauksesta, mutta syy hiljaisuudelle on edelleen sama ja onneksi vain väliaikainen. Tarkoitukseni oli paneutua nyt illalla/yöllä opinnäytetyöhön, mutta huomasin tarvitsevani lisää lähdeaineistoa enkä harmikseni päässyt tänään poikkeamaan kirjastossa. Otetaan tämä hetki siis blogille!

Postauksen aiheena on sisustushaaveet :). Jonkin verran sisustusaiheisia haaveita jo ehdin aiemmassa kirjoituksessani luettelemaankin, mutta ajattelin pukea niitä nyt osittain kuviksi. Nämä ovat enimmäkseen sellaisia (todella) pitkän aikavälin haaveita, joita toteutetaan pikkuhiljaa ja maltillisesti säästäen.

Aloitetaan Finnish Design Shopista tekemistäni bongauksista. Olen aivan pähkinöinä, nimittäin Artenkin Aalto 60 -jakkaraa saa myös pähkinän sävyssä! Jos muitakin klassikoita alkaa ilmestyä pähkinäisenä, menen vielä vararikkoon. Rakastan pähkinän sävyä ja olen mieltynyt Artekin huonekalujen muotokieleenkin, mutta niiden värit eivät koskaan ole oikein kolahtaneet. Koivu ei ole yhtään minua ja valkoista on jo riittämiin. Pähkinäisenä voisin kotiuttaa montakin ajatonta klassikkoa. Musta väri tulee hyvänä kakkosena perässä. Haaveissa on myös musta ritiläpenkki eteiseen ja koko musta Aalto 901 tarjoiluvaunu olohuoneeseen.

Aalto 60 -jakkara - mikä ihana sävy!
Kaikkien tuntema ritiläpenkki - Olisi meidän eteiseen nykyisen tuunatun mustan Ikean penkin tilalle ihan täydellinen.
901 vaunu kokomustana - ihan täydellinen!

Olohuoneessa ei edelleenkään ole nojatuolia. Se saisi olla joko upea vintagelöytö, tai sitten By Lassenin Saxe-nojatuoli (tai kaksikin), josta olen haaveillut jo ikuisuuden, mutta jolle tuo toinen puolisko ei lämpene sitten laisinkaan (höh). Voisin kuitenkin tyytyä kompromissiin, joka olisi Harri Koskisen K-tuoli. Tästä löytyisi sitä miehen toivomaa istuinmukavuutta ja tyylillisesti sekä kuvan värissä se sopisi täydellisesti nykyiseen sohvaamme. Plussaa olisi vielä kotimaisuuskin.

By Lassenin Saxe
Harri Koskisen K-tuoli

Valaisinhaaveista tärkeimmät ovat Artekin A808-jalkavalaisin ja A303s-riippuvalaisin eli Golden Bell - kummatkin messinkisenä. Minulla on jo A333 keittiössä valkomessinkisenä, joten nämä edellä mainitut täydentäväisivät sitä ja toisiaan upeasti. Pitkään olen jo haaveillut &traditionin Copenhagen-valaisimesta mustana ja meinasin jopa hankkia sellaisen keittiöön. A333 vei kuitenkin voiton. Eräs toinen pitkäaikainen ikuisuushaave on aito Beni Ouarain -matto olohuoneeseen.

A303S
A808
&tradition Copenhagen
Marokkolainen Beni Ouarain -paimentolaismatto

Myös pientä orastavaa remonttikuumetta on ilmassa. Olen jo pitkään ihaillut mm. Birger Kapiaisen suunnittelemaa Kiurujen yö -tapettia sinisen sävyissä (etenkin tässä tummemmassa), joten voisi olla jo aika uskaltaa räväyttää ja tapetoida sillä seinä tai kaksikin. Kiire projektilla ei kuitenkaan ole, sillä samalla täytyisi tehdä uudelleen listoitusta ja muuta pikkuviilausta, jota täällä vielä riittää.

Birger Kapiainen - Kiurujen yö

Olen haaveillut olohuoneeseen myös uudesta kokolasisesta sohvapöydästä, mutta koska pojat ovat kovin riehakkaassa iässä, hieman emmin vielä tätä hankintaa. Kotimaista lasitaidetta ja keramiikkaa tulee kyttäiltyä kirpputoreilta jatkuvasti, mutta hankintoja on tullut tehtyä aika vähän ja maltillisesti - hyvä niin. Ihana löytö (edullisesti) olisi Helena Tynellin Aurinkopullo oliivin värisenä missä tahansa kokoluokassa. Vielä ei ole osunut. Nykyinen astiavitriini on jo täynnä, joten uuden hankintaa täytyisi alkaa jo miettimään. Haaveilen Vepsäläiseltä Boknäsin valkoisesta vitriinikokonaisuudesta kokonaiselle seinälle. Ei ihan edullisin ratkaisu, mutta ajaton, laadukas ja klassinen - säästämisen ja odottelun väärti siis. Pitääkin olla näin kallis maku.. 

Helena Tynellin Aurinkopullo

Lopuksi lisään vielä hätäiseen mobiilisti kyhätyn kollaasin, joka osoittaa, että nämä yllä mainitut haaveet olisivat aika passeleita tyylillisesti just meille, eikö vain? :D Sitten vain lottokuponkeja täyttelemään.. 

Tässäpä nämä ajatukset olivatkin. Kuullaan taas :) ! -Kiitu