Kerran sadepäivänä: Kuvia kodista sekä sen pihapiiristä

Kirjosieppoemolla riittää kiirettä sateenkin sattuessa.

Viikonlopuksi on luvattu helteitä, joten minä fiilistelen nyt hieman sadesäätä. Kyllä, fiilistelen sadesäätä.

Sadepäivät mielletään usein sisäpäiviksi ja se tarkoittaa monille kodin siivouspäivää. Jos vettä tulee taivaalta kuin rännistä poikittain, jäämme mekin sisälle, mutta sateen ropistessa sopuisasti ulkoilu on mukavaa! Sadesäällä harvoin on tuskaisen kuuma, ja taivaalta tippuvat raikkaat pisarat kasvoilla tuntuvat ihanilta!

Olen siitä poikkeuksellinen tapaus, että kammoksun kesähelteitä ja hikisiä pilvettömiä kesäpäiviä. Viime kesä oli hyvä. Satoi runsaasti, oli enimmäkseen pilvistä ja aurinkoisia hellepäiviä taisi olla vain yksi. Jostain kumman syystä nämä mielipiteeni eivät saa kannatusta. Vastarannankiiskiksi minua nimittävät.

Kyllä minä viihdyn sadepäivinä sisälläkin. Kotihiirenä siisteys on minulle erityisen tärkeää, joten sadepäivä on siivouspäivä toisinaan meilläkin. Sateisen vapaapäivän sattuessa on hyvä ottaa luuttu käteen ja käydä läpi vaikkapa vitriinikaappeja, sillä niihinkin pölyä pääsee jotenkin salakavalasti ajan myötä kerääntymään. On hyvä keskittyä välillä myös niihin alueisiin, jotka jäävät perusviikkosiivouksen yhteydessä huomioitta.

Sadesäällä luonto on mielestäni parhaimmillaan. Kasvit tuntuvat kurottavan sadetta kohti kilpaa keräten kosteutta kaikkiin sopukoihinsa, ja kun katsoo oikein tarkasti, saattaa nähdä itikan pisaroilta suojassa havuneulasen alla, tai kastemadon kaivautumassa mullasta pintaan ”paistattelemaan” – elämän pieniä ihmeitä. Niistä minä pidän.

Nauttikaamme kaikki kesästä – satoi tai paistoi!

Toivotan iloista viikonlopun alkua teille kaikille! -Kiitu

Vanhan kaapin sisuksissa
kahvia, suklaata ja hyvää lukemista
Korkealle kurottava sananjalka
"Litsis lotsis, litsis lotsis, jalat astuvat. Kosteassa sadesäässä, kengät kastuvat. Paljain jaloin, eläköön, minä hyppään lätäkköön!"
tuulee
Vanhan kaapin sisuksissa
"Kun kaikki ovat taivasalla, alkaa sataa kaatamalla! On heidän kotiin palattava, toisiansa halattava."
Kurottaa
Itikka neulasen alla sateelta suojassa
Pilvisen sadepäivän pehmeä luonnonvalo