A B C D E...elämäni aakkoset

Kirsi haastoi Starboxin bloggaajat listaamaan oman elämänsä aakkoset. Päätin ottaa haasteen vastaan, koska tästä irtosi itse asiassa vähän syvällisempääkin mietintää omasta elämästä. Miltä sinun aakkosesi näyttävät?

Luin Kirsin aakkoset viime viikonloppuna ja jotenkin ne jäivät mieleen. Omaa elämää on aina välillä hyvä pysähtyä miettimään ja tällä tavoin siitä voi tehdä hauskaa ja vähän erilaista. Minun aakkoseni ovat asioita, jotka kirjaimista tulevat ensimmäisenä mieleen. Osa syvällisempiä ja osa taas kevyitä. Mutta sitähän se elämäkin on. Miltä minun tarinani aakkoset näyttävät?

Silvuplee:

niin kuin aamu. Miulla aamut ovat nykyisin aikaisia lähes poikkeuksetta. Aamu alkaa siitä hetkestä kun koko perhe köllii hetken samassa sängyssä ja nuorimmainen viihdyttää itseään vaikkapa heittelemällä tuttia äidin ruhon yli sängystä lattialle. Temppu toimii joka kerta ja äiti saadaan tällä tempulla ylös sängystä ja puuron keittoon.

B kuin blogi. Blogi on seurannut mukanani jo yli 10 vuotta. Välillä sitä ei tosin ole kirjoitettu ollenkaan ja välillä on postattu niin että näppis sauhuaa. On kirjoiteltu käsitöistä, kirppislöydöistä ja perheestä. Milloin mistäkin. Nyt blogi hakee muotoaan ja se keikkuu kahden vaiheilla. Tilanne on hiukan ärsyttävä, mutta toisaalta siitä ei ole kiire pois. 

niin kuin creativity. Luovuus on ollut välillä kadoksissa ja laatikon reunat ovat kohonneet huomaamatta niin korkeiksi ettei niiden yli tahdo edes nähdä. Onneksi pilkahduksia siitä nuoresta ja ennakkoluulottomasta kokeilijasta on havaittavissa ajoittain edelleen.

D niin kuin darra. Asia, jota en ole kokenut kohta seitsemään vuoteen. Joskus tuntuu hurjalta miettiä että olen vain aikoinaan päättänyt että nyt sitä alkoholia ei enää juoda ja että "väliaikaisesta nenänvalkaisuviikosta" on kulunut jo vuosia. Ei sillä, darraa ei ole ikävä. 

E niin kuin elämä. Olen onnellinen omastani ja siitä että miun ympärilläni on paljon elämää. Olen onnellinen siitä että elämä on hyvää. Tällä hetkellä se elämä kaikkine hulluine vivahteineen kyllä stressaa niin että tukka meinaa tippua, mutta se on silti hyvää.

Miun elämääni kuuluvat mm. lepakot nenässä ja siihen liittyvien selfieiden lähettäminen ystäville

F niin kuin fisu. Miun ensimmäinen proper kesätyöpaikka oli Erosen Kala, jossa vietin muistaakseni yhteensä viisi kesää. Siinä tuli kuulkaa muutama muikku perattua. Ja edelleen tykkään muuten kalasta niin paljon, että voin laittaa riidan pystyyn siitä kuka saa syödä viimeisen graavilohen palasen.

G niin kuin graavi. Tämä tuli mainittua jo äsken. Jos jotai vain on graavattu, niin luultavasti se katoaa allekirjoittaneen vatsaan. Veikkaan, että joulun aikaan osa verestäni muuttuu graaviloheksi.

H niin kuin hermo. Tämä syksy on kysynyt hermoja ja välillä tuntuu että ne on menneet ja menetetty iäksi. Lapsiperhearki itsessään on haasteellista (katsos, toinen H), mutta kun siihen lisätään koko ympärillä pyörivä muu karuselli, ovat hermot välillä koetuksella. Onneksi hermot tuntuvat olevan uusiutuvaa luonnonvaraa, sillä jostain sitä kärsivällisyyttä ja jaksamista tuntuu tulevan aina vain lisää. Ehkä hermo on kuin kuminauha, joka vain venyy ja venyy.

niin kuin isä. Isät ja isoisät ovat mielessä erityisesti nyt. Osittain siitä johtuen että isänpäivä on tulossa. Kyllä ne usein mielessä käyvät muulloinkin. Isoisää on ikävä vielä kaikkien näiden vuosien jälkeenkin. Oma isä taas luotsasi yksin kaksi tytärtään aikuisiksi ja teki siinä melkoisen työn. Tällä hetkellä katselen lähietäisyydeltä omaa miestäni isän roolissa ja olen hänestä ylpeä.

J niin kuin joulu. Ok, tää on sama kuin Kirsilläkin, mutta juttu nyt vaan on niin että minä rakastan joulua. Olen luultavasti aina rakastanut. Viimeksi tänään kysyin, että jokohan voisi alkaa soittaa joululauluja. Mies luuli että yritän vääntää jotain kömpelöä vitsiä.

Oon salakavalasti laittanut valosarjoja sinne tänne. Seuraavaksi alan varmaan ujuttamaan joulukoristeita sinne sekaan.

K niin kuin kissa. Olen ottanut lemmikikseni kissan keväällä 2003. Kissa on ollut mukanani kun olen muuttanut pois savonlinnasta, eronnut, asunut yksin, rakastunut, muuttanut yhteen Herraseuralaisen kanssa, saanut lapsia ja kasvattanut varmaan kilometrin verran hiusta. Karvakasa alkaa olla vanha, mutta edelleen sillä on pentukissan sydän. Joskus tuntuu hurjalta että pitkäaikaisin elämänkumppanini tähän mennessä on kissa.

L niin kuin laukku. Miulla on joidenkin mielestä ihan liikaa laukkuja. Jotkut kutsuvat kassialmaksi ja ehkä ihan syystä. Osa laukuista odottaa edelleen sitä ensimmäistä käyttökertaa, kun taas osa alkaa olla puhkirakastettuja. Olen ajatellut tämän jutun niin että vaikka koko saattaa vaihdella, niin laukut mahtuu päälle aina (sama pätee korvakoruihin).

M niin kuin muutos. Me eletään perheenä tällä hetkellä jatkuvassa muutoksessa. Meitä on tässä neljä liikkuvaa osaa ja tällä hetkellä niistä jokainen pyörii omaan suuntaansa, välillä kolistellen samalla kiertoradalla. Ollaan myös suurien muutosten kynnyksellä ja välillä tuntuu että tämä odotushuoneessa istuminen alkaisi jo riittää.

N niin kuin neulonta. Neulonta ja käsityöt ylipäätään ovat miulle henkireikä ja rakas harrastus. Neulonta rentouttaa ja tuottaa mielihyvää. Se tuo onnistumisen tunteita vaikka kaikki muu menisi mönkään. Neuleterapiaan on hyvä paeta hektistä arkea ja ympärillä hullun lailla pyörivää maailmaa. Neulekärpäsestä ja sen puremasta saan kiittää mummoa, joka opetti minut neulomaan ollessani kuuden vanha. 

Neulominen tekee hyvää

O niin kuin oppiminen. Meillä opitaan koko ajan jotain. Joko oppijana olen minä itse tai sitten oppii mies tai jompi kumpi lapsista. Välillä raastaa ajatus siitä, että tässä opitaan koko ajan ja hommat ovat monella tapaa puolitiessä. Oppimisen määrä ja tarve on välillä murskaava ja ajoittain taas miettii että voiko koskaan olla oppinut tarpeeksi. 

P niin kuin perhe. Minulle ja miehelleni molemmille on tärkeää että me ollaan perhe. Perheenä toimiminen ei ole aina ihan helppoa, mutta se palkitsee jatkuvasti. Tähän kirjaimeen sopisi myös näin vauvavuoden lopulla PARISUHDE. Parisuhde käy läpi melkoisen myrskyn vauvavuoden aikana, eikä me olla oltu poikkeus. Näyttää siltä, että myrsky vain ei saanut meitä nielaistua.

Q niin kuin quark. Tämä lukee toistuvasti meidän kauppalistassa, koska tykkään ihan kamalasti syödä maustamatonta rahkaa. 

R niin kuin rakkaus. Tänä syksynä rakkaus on näyttäytynyt hämmentävänä asiana. Sen loppuminen on saanut suremaan toisten puolesta, vaikka kukaan ei ole sitä pyytänyt tekemään. Se on tuntunut sydämettömältä perkeleeltä joka ohjaa ihmisiä ajamaan ojaan. On ollut vaikeaa muistaa miksi kukaan haluaa rakkautta, kunnes se on laskeutunut hartialle tutun käden mukana tai kun se on löytynyt puolison korvanlehden takaa.

S niin kuin selkäranka. Voisin jättää tämän vaan selittämättä ja toivoa että kaikki luulevat minun puhuvan henkisestä selkäragasta. Vaan kun ei. Tällä hetkellä selkäranka on tapetilla, koska viikko sitten selvisi että olen todellakin savolainen. Selkärankaani myöten. No ok, onhan tää koomista, mutta noidannuoli on aika ikävä juttu.

T niin kuin tatuoinnit. Viimeksi eilen puhuimme miehen kanssa tulevista tatuointisuunnitelmista. Tällä hetkellä minulla on niitä kolme. Yksi koristaa ruumiinosaa johon olen tyytyväinen heikoimpanakin päivänäni, yksi kertoo rakkaudesta ja yksi on yhtä aikaa voimavara ja taakka. Jokainen on hiukan erilainen ja jokainen kertoo oman tarinansa. Niiden vuoksi on istuttu neulattavana yli kymmenen tuntia ja niihin on mennyt rahaa summa jota en halua edes ajatella.

U niin kuin uni. Univajetta on kertynyt tässä vuoden aikana reilulla kädellä ja odottelenkin nyt, että missä vaiheessa niitä pääsee ottamaan takaisin. Tämä kai kuuluu normaalina osana tähän pienten lasten vanhempana olemiseen. Onneksi kahvia ei säännöstellä ja äverit voi vetää vaikka päivittäin.

V niin kuin vahva. Olen viimeisen kahden vuoden aikana käynyt läpi aika kivikkoisen tien uupumuksesta ja ahdistuksesta siihen missä olen nyt. Matka on ollut aika pitkä ja välillä tuntuu että on rämmitty kainaloita myöten mudassa ja riisipuurossa. Mutta tänä päivänä olen vanhempi. Onneksi kenenkään ei kuitenkaan tarvitse olla oman elämänsä tiilimuuri, vaan me kaikki ollaan jostain vähän säröillä.

W niin kuin web-developer. Se on toi minun mieheni. Ja aika nokkela sellainen se onkin. Jos soittajan sormi saa minkä vaan soimaan, niin koodaajalla ne sormet näköjään saavat ne soittimet tanssimaankin omin päin.

X niin kuin x-men. Olenkohan koskaan maininnut että x-men ja muutkin Marvelin sarjakuvista tehdyt elokuvat ovat miulle kovin mieleisiä? Milloinkas se Ragnarökin ensi-ilta olikaan?

niin kuin ystävät. Vietän aivan liian vähän aikaa ystävien kanssa, mutta onneksi jokainen on edelleen tallella.

Z niin kuin zumba. En tykkää. Me no likey.

Å niin kuin Åbo. Joskus on käynyt puheissa Turkuun muuttaminen töiden perässä. Toistaiseksi muutto on kuitekin jäänyt ja täällä ollaan ja yritetään olla jatkossakin.

Ä niin kuin äiti. Siis minä. On hullun hienoa saada olla äiti kahdelle lapselle. Samalla sitä välillä katsoo itseään peilistä ja miettii että ihanko tosiaan toi tyyppi on äiti. Toivon olevani hyvä äiti lapsilleni ja yritän parhaani mukaan olla sellainen.

Ö niin kuin örkki. Esikoinen on kerran jos toisenkin kertonut olevansa örkki. Meillä siis asuu 4-vuotias örkki. Oh, nice.

K olisi voinut olla myös kokkaus. Tässä kokilla on marenkia päässä

Siinäpä ne sitten olikin. Tämän hetken aakkoset. Mielenkiinnolla odotan mihin nuo muuttuvat ja miltä ne näyttävät vaikkapa vuoden kuluttua.

Miltä teidän aakkosenne näyttävät?

Ensi kertaan,

Toodles!

Ps. jos juttu miellytti niin paina tuota tekstin alla olevaa tähteä :)