Viikon mahtavimmat kirppislöydöt

"Kuka oikeesti käy kirppiksillä?", ihmetteli joku vauva.fi -keskustelussa. Ketjussa kauhisteltiin, että miten joku ostaa tavaraa käytettynä. Nehän on lumppuja, epäsiistejä ja haisevia. Joku tiesi kertoa että rutonkin niistä aika suurella varmuudella saa.

Näistä asiallisista varoituksista huolimatta uskaltauduin muutama päivä sitten suosikkikirpparilleni, Vilma's Second Handiin. Vilma's on ainakin omasta mielestäni lappeenrannan paras kirpputori (tosin Sampokirppis on testaamatta) ja ilmeisesti myyjienkin mielestä näin on. Yleensä yli 200 paikkaisesta kirppiksestä täynnä on joka ikinen pöytä. Silti niitä haisevia lumppuja tulee vastaan erittäin harvoin. Ruttoakaan ei ole käytävillä näkynyt, nimittäin paikka on ihan uskomattoman siisti, valoisa ja selkeä. 

Harvoin tulee käyntiä, ettenkö löytäisi yhtään mitään. Tälläkään kertaa kirppisreissu ei ollut pettymys. Melko tiukan aikataulun tähden aikaa oli ainoastaan pikaiseen puolimaratoniin. Kesken käytäväjuoksun alkoi tuntua siltä että joku tuijottaa. Siellä hyllyllä se häijysti irvistelevä tyyppi köllötti:

Oh, hello lover <3

Eek!

Hiukan epäillen nostin mokoman tarkempaan tarkasteluun. Löytönä tuollainen pääkallolaukku ei sinänsä ole harvinainen, mutta yleensä niiden hinnat ovat juurikin tuon komean ulkomuodon mukaisia. Tällä kertaa hinta oli jotain ihan muuta. Pikaisen kuntotarkastuksen jälkeen, 3,5€n hintalappu sai aikaan välittömän ranneliikkeen, jolla laukku siirtyi ostoskorin pohjalle. Valmistajana näytti olevan Tanskalainen Friis&Company. Hauskana yksityiskohtana on tuo "kahva", joka on nyrkkiraudan muotoinen. Laukku itsessään on kovin pieni, joten ihan vaippakassina tätä ei voi käyttää, mutta kyllä se vielä ulkoilemaan pääsee.

Paria hyllyä myöhemmin tulin kai hetken kirmanneeksi leuka rinnassa, koska silmiin osui alahyllyllä olleet mustat kengät. Olen parin kuukauden aikana bongannut aika hyvän määrän kenkiä, mutta jotenkin niitä vain aina himoitsee lisää. Viime vuosina olen käynyt useammat juhlat samoilla vanhoilla, ylioppilasjuhliin (2002) ostetuilla korkkareilla, ja toisen korkolapun jättäytyessä jälkeen linnoituksen mukulakivikadulla, päätin etten enää anna kenkävarastoni ehtyä noin surkeaksi. Onneksi parannusta on tapahtunut aika hurjasti tuosta elokuisesta sunnuntaista.

Kengät olivat huiman korkeat tennareihin tottuneelle, mutta kiila tekee niistä onneksi erittäin mukavat jalassa. Korkolaput noista olivat iskemättömät ja pohjan perusteella sanoisin, että haaviini jäi tällä kertaa lähes käyttämättömät kengät. Hintaa oli laitettu 3 euroa. Koriin siis. 

Nämä kaksi löytöä näyttävätkin sopivan aika kivasti yhteen. Nyt pitäisi vaan keksiä keino päästä noita ulkoiluttamaan. Ihan hiekkalaatikon reunalle ei viitsisi noiden kanssa mennä keikaroimaan, mutta jospa lähikuukausina avautuisi mahdollisuus päästä noiden arvolle sopiviin rientoihin. Peräti miehen kanssa. Uskaltaisikohan tuollaista toivoa ääneen?

Hintaa löydöille tuli 6,50€ ja näiden lisäksi kotiutin pikkunassikalle Me&I-bodyn parilla eurolla, sekä isommalle lapselle Tutan norsuyökkärin. Lompakko ja vaatekaappi kiittävät. Mysteeriksi jää, että millä kirpparilla ruton saanut kirjoittelija oli käynyt. Ja missä niitä haisevia lumppuja myydään?

Ensi kertaan,

Toodles!