Hello May. Mitä kuuluu Bujolle kuherruskuukauden jälkeen?

Nyt on kulunut reilu kuukausi siitä, kun aloitin bujoni. Suhtauduin koko bujoon aluksi TODELLA epäilevästi, sitten innostuin vähän ja lopuksi innostus sitten karkasi ihan kaikista henkseleistä. Tuumin jo aikaisemmin, että näihin innostumisiin liittyy aina se alkuhuumaa melko välittömästi seuraava kyllästyminen ja mietityttikin, että päätyisikö bujo vaatehuoneen nurkkaan pölyisten käsipainojen ja huovutusneulojen kanssa. 

Miltä bujossa nyt sitten näyttää? 

Ensinnäkin, bujo majailee edelleen suurimman osan ajasta olohuoneen kirjahyllyn päällä, johon taiteileva pikkuassistentti ei ole vielä huomannut katsoa. Se kulkee myös usein mukanani laukussa ja pidän aina vähintään lyijykynää mukana muistiinpanojen ja sommitelmien varalle.Eli vielä bujoa ei ole ainakaan hylätty, mutta kyllä tuo alkuhuuma on päässyt hiukan laantumaan. Voi kyllä johtua siitäkin, että tässä kuun loppupuolella on ollut aika paljon muuta tekemistä ja esimerkiksi neulominen on alkanut kiinnostaa uudelleen.

No, huhtikuusta on opittu muutamia seikkoja ja toukokuulle olen myös lisännyt muutaman trackerin, vaikka aikaisemmin olinkin sitä mieltä että ne ovat minulle turhia. Huomasin kuluvan kuukauden aikana, että tekemistä on niin paljon, että joidenkin, aikaisemmin niin hyvien tapojen ylläpito ja muistaminen on hankalaa. En esimerkiksi muista pitää ruokapäiväkirjaa ilman erillistä muistutusta ja päivä saattaa kulua aamusta iltaan ilman yhtäkään lasillista vettä. 

huhtikuussa tutustuttiin April nimiseen pilailijaan Toukokuussa kukitaan keltaisena
Habbit tracker muistuttaa mm. veden juonnista ja ruokapäiväkirjan pitämisestä

Jotta tavat pääsisivät muodostumaan uudelleen, pitäisi tuota trackeria käyttää touko- ja kesäkuun ajan. Tavan muodostumisen nimittäin katsotaan kestävän jotain kolmen viikon ja kahden kuukauden väliltä. Jos yhtään itseäni ja erinomaista luistelutaitoani tunnen, veikkaan että on viisaampaa seurata omia puuhia se kaksi kuukautta. En vielä tiedä kuinka tuon kanssa toimisin: väritänkö ruudut vai ruksaanko. Kumpihan motivoisi enemmän?

Habbit trackerin lisäksi seuraan blogin kävijämääriä ja kirpputoriostoksia, sekä pidän muistilistaa diy-projekteista. Bujosta löytää jotenkin helpommin ne kaikkein mielenkiintoisimmat projektit, kun Pinterest pursuilee kaikenkarvaisia inspiraatiokuvia. Tuolta on nyt helppo sitten ruksailla jo tehdyt projektit ja kirjoitella vaikka muistiinpanoja kustakin. Blogin suhteen kävijämäärät ovat juuri tällä hetkellä kovin kiinnostavia, koska siirryin alle kuukausi sitten uuteen portaaliin ja kehitystä (jos sellaista on) on mielenkiintoista seurata.

Huhtikuussa huomasin, että esimerkiksi Monthly spreadiin jättämäni tila muistiinpanoille oli aivan liian pieni. Koska en tehnyt koko kuukauden weekly spreadeja etukäteen, en voinut myöskään kirjoittaa muistutuksia suoraan viikon kohdalle. Tuollaisena systeemi ei siis auttanut minua eroon esimerkiksi googlen kalenterista. Huhtikuulle muutin kalenterin kahden sivun kokoiseksi ja lisäsin sivuun vielä tilan tärkeille päivämäärille. Random muistiinpanoille tein kokonaan oman sivun habbit trackerin viereen.

Huhtikuun kuukausinäkymä

Lisäksi, viikkonäkymä muuttui ainakin kahden ensimmäisen viikon osalta hieman. Aikaisemmin jaoin sivun suoraan 7 osaan, jolloin kirjoitustilaa kyllä oli, mutta se tuntui jotenkin kapealta. Nyt kokeilen limittäin tai vierekkäin olevia laatikoita ja ensimmäiselle viikolle niputin lauantain ja sunnuntain yhteen.

Viikolla 18 muistutellaan hienovaraisesti kevätkukkasista. Dino unelmoi auringosta.

Viikkonäkymän viereisellä sivulla säilyvät viime kuussa hyviksi havaitut tilat ruokalistoille ja random muistiinpanoille. Tuo ruokalista toimii huomattavasti paremmin noin, kuin jos se olisi irtolapulla. Pari viikkoa sitten tulin itse asiassa suunnitelleeksi ruoat kahdelle viikolle, koska lista oli kätevästi valmiina.

That's all folks. Bujohommat jatkuu. Nyt on suunniteltuna kaksi ensimmäistä viikkoa toukokuulle, tosin toinen on vasta lyijykynäversio. Samat kuvat ovat alkaneet toistua sen verran tiuhaan, että pitänee ryhtyä seuraamaan Pinterestiä hiukan enemmän. Piirtäminen kun on edelleen kivaa.

Noita trackereita ja listoja on muutama lisää mielessä, mutta nyt on tehty ainakin toistaiseksi ne tärkeimmät mielen päältä pois. Joku mood mandala tai vastaava voisi olla vielä hyvä tuohon lisäksi.

Ensi kertaan,

Toodles!