Herkkuja aamupalapöytään: Fluffy American pancakes

Meillä syödään aika usein aamupalaksi puuroa tai voileipää. Miehen valinta on yleensä kahvi maidolla. Välillä tekee kuitenkin mieli hiukan herkutella. Itse nautiskelen sekoittamalla jogurttiin tuoreita hedelmiä ja pähkinöitä, miehen herkut ovat hiukan syntisempiä. Vaan ovat ne aika herkullisiakin.

Mr. Herraseuralaisen viikonlopun aamupalavalinta on:

Olen monta vuotta etsinyt hyvää ohjetta pannukakuille ja kokeilujen myötä vaatimus pannareiden korkeudesta ja kuohkeudesta on noussut. Välillä on ajauduttu sivuraiteille: taikinaan on eksynyt kaurahiutaleita, täysjyväjauhoja, banaania ja kaikenlaista muuta, mikä on yleensä saanyt Mr. Herraseuralaisen pudistelemaan päätään.

Tällä kertaa maltoin olla säätämättä ja tein ihan "vaan" tavallisia pannukakkuja.

Alkuperäinen ohje on luettavissa BBC Foodin resepteissä. Jos englannin tavaaminen ja jauhojen punnitseminen ei nappaa, kirjoittelin hiukan mutkissa suoraksi ajavan ohjeen savoksi:

Fluffy American pancakes (eli hyvin ilimastoijjut pannukuakut)

3dl Vehnäjaahoja

1tl Leevin puluverrii

1/2tl Suoloo

2rkl Sokurii

1,5dl Maetoo

1 Julometun kokonen muna (pienempikkii kelepoo, ee kaeke toenna olla nii helekkari issoo)

2rkl Sulatettuu voeta (vuan anna jiähtyy tov) ja lorraus pannuu ku paestat, ni eevät palloo jyrähä kiini

Valamistus:

Pua kuevat aeneet sekalutta kuluhoon ja toeseen kuluhoon voet sitte sekottoo ne märät aeneet. Kevyvellä käellä sitte vatkoot sekallutta kaek. Eläkä vatkoo samala voemala ku partavuahtopurkkija, ku vähempkii riittää. Taekinasta tulloo aeka jämäkköö, vuan elä hättäele. Sen kuuluup olla tiukkoo.

Malta tov. Taekina suap turvota jonnii aekoo. Anna mukulale uamupalloo, ni männöö aeka rattosammi.

Paesta voessa pannula. Pannu ee sua olla liijjan kuuma. Pallaa koko kuakku enne ku kypsyyp. Taekinasta tulloo noen 6 lettuva. Semmosia kopran kokosia. Ellei siula ou ihan mahoton kopra.

Tarjova pannukuakut vuahterasiirapin kansa. Voet panna voetakkii matkaa, ni luiskahtaa helepommi kurkusta alas. Vuan elä hyvä immeine ahnehi kerrala suuhuis koko lettuva. Suatat tukehtuu, ku nämä o tokkiisa paksuja.

Pon apetiit!

Herkullista viikonloppua kaikille!

Ensi kertaan,

Toodles!

 

P.s Mikäli savolainen letkeys tarttui, paina tuota tekstin alla olevaa tähteä. Muistathan, että savolaisen puhuessa vastuu on kuulijalla ;)