Hippikeskiviikko ja viikon ruokalista

Viime viikon ruokalista oli ainakin omasta mielestäni vaatimattomasti arvioituna menestys. Joka päivälle oli suunniteltuna hyvää ruokaa ja melkein joka päivä se hyvä ruoka saatiin pöytäänkin asti.
Budjetti venyi hienoisesti. Karkeasti arvioituna rahaa ruokakauppaan kaikkineen meni noin 150 euroa. Vaan sillä rahalla oltiin kyllä viimesen päälle mahat killillään joka päivä. Tuumattiin miehen kanssa, että jos tuolla rahalla noin hyvin saa perheen ruokittua, niin so be it.


Tämän viikon kauppareissun satoa.

Viime viikko innosti ruokalistan suunnitteluun jo etukäteen, joten tänä aamuna kirjanmerkeistä tarvitsi oikeastaan vain valita mieleiset päivälliset ja kirjoitella kauppalistaan tarvikkeet ylös. Ostin kerralla oikeastaan kaiken, mitä koko viikon ruokiin tarvitaan. Viikon aikana täydennetään taas maitoa, vihanneksia, leipää ja hedelmiä tarpeen mukaan. Vaan eihän sitä tiedä, vaikka tällä viikolla ryhtyisi paistelemaan sämpylöitä.


Äeteen herkku: Pirkan Supermix <3

Tällä viikolla ruokalistalle päätyi:

Tiistai: Kanajauhelihakeitto
Keskiviikko: Täyteläinen tomaattikeitto
Torstai: Pulled Chicken
Perjantai: Meksikonpata
Lauantai: Nautaa hoisin kastikkeessa
Sunnuntai: Pestokrepit

Tällä viikolla uusi juttu on kasviskeskiviikko. Tämän mies jo nimesi hippikeskiviikoksi. Älkää vaan kertoko sille että sunnuntainkaan ruokaan ei kuulu lihaa.
Ajatus kasvisruokapäivään oli ollut mielessä jo pidempään. Meillä syödään mielestäni liikaa lihaa, vaikka onneksi punaista kuitenkin lohdullisen vähän. Silti parantaa todellakin voi.

Tällä viikolla kauppakassiin päätyi tavallista enemmän luomua. "Tavallista enemmän" tarkoittaa siis sitä, että ylipäätään jotain luomutuotteita ostettiin. Yleensä kun niitä ei valitettavasti juurikaan hankittua tule. Lisäksi keräsin mukaan erilaisia kuivahedelmiä aamupuuroon ja ostin piirun verran parempaa kahvia. Pieniä hyvän mielen ruokajuttuja.


Tiistain kanakeitto poseeraa korianterihunnussaan.

Viime viikon perusteella uskaltaa jo sanoa, että meillä tällainen etukäteen suunnittelu on tehnyt päivällisistä todella paljon monipuolisempia. On myös jokseenkin rentoutavaa kun kahden pienen lapsen kanssa voi keskittyä muihin juttuihin kuin päivittäisen kauppareissun suunnitteluun ja ruokien ainaiseen miettimiseen.

Joko teillä on ryhdytty ruokasuunnitteluun? Mites toi hippikeskiviikko?

Ensi kertaan,

Toodles!